Biraz forum konusunda içimi dökmek istedim. Çok garip insanlarla muhattap oluyoruz işimiz gereğince, kimisine göre tavırlarımız saçma geliyor, kimine göre mantıklı. Kimisi bedavacı, kimisi öldü fiyat veren, kimisi de dosdoğru ticaret yapıyor.
Ama ben genel anlamda İŞ VEREN kişilerin %70 inin 3 kuruş para verince İŞ YAPAN tarafı satın aldığını düşünen insanların olduğunu düşünüyorum. Ben işim gereğince, yaptığım yazılımda 1 HARF DAHİ DEĞİŞTİRSEM ücretini istiyorum, vermezse de yapmıyorum. Bu belki çoğunuza saçma, veya müşteri kaybettiren bir tavır gibi gelebilir ama bunu yaptığımızda, yani o ücreti almadığımızda elini veren kolunu kaptırıyor hesabına dönüyor işler.
Bu ücretsiz işlerin yapılacağı insanlar vardır yapılmayacak insanlar vardır. Ben ise bu konuda oldukça titiz davranmaya çalışıyorum, kimsenin kölesi olmadığımızı düşünüyorum. Uzun yıllardır bu forumdayım ama bazen o kadar tak ediyor ki üyeliği sildirip kenara çekilmek istiyorum. Sonra diyorum ki ekmek parası, az da öz de olsa kazanıyoruz bir şeyler. Ama özellikle son yıllarda insanlık adına çok şey kaybettiğimizi düşünüyorum. Konu nereden nereye geldi ama ülkede herkes bir gergin herkes bir savaş modunda 😂 Ben de o kervana katılmış gibi bir psikolojik durumda hissediyorum kendimi