EfendiBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Veritabanında sorun olsaydı site hiç açılmazdı veya bozuk açılırdı. Bu, veritabanında sorun olmadığı anlamına gelmez fakat sunucu tarafını boş geçmemek lazım. Örneğin, hangi web-server'ı kullanıyorsunuz?

Apache kullandığınızı varsayalım. Apache konfigürasyonu yapılırken hatalı yapılmış olabilir. IP adresi tanımlaması da dahil mod_rewrite modülünde sorun olabilir veya sonradan sorun çıkmış olabilir. Bunu anlamanın en iyi yöntemi, iyi konfigüre edilmiş bir sunucuya geçip test etmektir.

Son düşündüğünüz, "veritabanında bağlantı sorunları mı var?" sorusunun cevabı bellidir. Böyle bir şey olsa sitede sık sık kopma sorunları, giriş sorunları, bozuk açılan sayfalar veya eksik veri sunumu olurdu. Dediğim gibi yine de veritabanında sorun yok diyemeyiz. En iyisi siz iyi konfigüre edilmiş bir sunucuya kısa süreli geçiş yapıp deneme yapın isterseniz. Belki çözüme ulaşırsınız.
Hostingin sunucu veya DNS gibi bir yapılandırmada sorun olduğunu düşünüyoruz. 2023 yılında blooger alt yapısındaydık. Site google aramalarında yoktu sayılır trafiğin büyük kısmı direk ve sosyal medya idi. 2024 yılında worpress için bu sunucuyu aldık. Şimdi google aramalarında dahi iyi durumdayız. Ancak sayfa görüntülenmesi ve hitte büyük kayıp var. (404 hataları için 301 yönlendirmeleri yapıldı)

İlk ay sadece siteyi kurmakla uğraştık. Site hızı için optimize çalışmalarında pagespeed testlerinde sık sık err_connection_failed aldık. Adsenseyi aktif ettik www. problemi ortaya çıktı. Bir iki sorun daha çıktı onları düzelttiler çok şükür. Pagespeed testlerinde bazen sayfa düzgün yüklenmediği oluyor. Başka bir firmaya geçmeyi düşünüyoruz ancak sıkışık olduğumuz bir döneme denk geldi. Bu sunucuya da iyi para ödedik.

Adamlar bizde sorun yok diyor benim sitede sorun var deseler baştan kuracağımda ona da bir şey diyemiyorlar... Belki veitabanından soruna dair net bir durum ortaya çıkar diye umut ettim. Sorun sunucu kaynaklı olsa adamlara düzeltmeleri için baskı falan yapardım artık...

Son çare başka sunucuya geçmek... Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.