Ben forumdan satın alma ticaretini bıraktım. Özellikle bu sene çok ibretlik olaylar yaşadım. Bu benim için zirve oldu artık. R10'dan satın alma buraya kadarmış. Çoğu sattığı hizmetin arkasında değil.
Şükür birisi bunu söyledi sonunda. Fo
rumdaki ticaret kalitesi yerlerde. Bir çok report ettiğim konu var bunlar gibi konular hala devam ediyor.
Ne yapıyorlar bilmiyorum son konularda devamlı bunlar görünüyor konularını kilitleyip veya silip yenisini mi açıyorlar fikrim yok.
Bir süredir sadece bunlar dönüyor. Bunlara ilgi duyan, bunlar ile alakalı insanlar toplanmaya da başladı hali ile. Bunlar hoş şeyler değil bu insanların w4r3z, h4ck forumlarında olması gerek.
Null mobil uygulamalar, null (ve editlenmiş) scriptler, dolaylı yoldan siteler için anti seo hizmeti/saldırı, göz doldurmalık ebook ve satışları, ücretsiz paylaşılmış olan oyun server dosyalarının satışları, hatta paylaşılan bir google indexing api var bunu şekilden şekle sokup forumda satmayan kalmadı desem abartmış olmam.
Şuan aklıma gelmeyen tonla şey var bunlar ana meselelere örnektir.
@Yeniceri;
Paylaşılan veya başkaları tarafından satılan şeyleri satmayı, kolay yoldan insanları kazıklayarak para kazanmayı seven çook büyük bir güruh var.
Açıkçası satışların devam etmesi için esneklik sağlandığını düşünüyorum forumda bu kadar kural varken bunlara göz yumulması çok saçma. Zararı ancak r10`a dır.
Örneğin seneler evvel satmadığım fakat niyetlendiğim şeyden bile, kanıt olmadığı halde sattı denilerek ban yemiştim. Neler değişti o seneler içerisinde bu haksız kazanç elde eden insanlara göz yumulur oldu.
Yönetim yoğunluk sebebi ile aldanmış olabilir, ancak forumda ciddi manada ticaret yapabilen çok az insan kaldı.
Çook uzun senelerdir forumda tek ticaretim domain, site falan almak falan oldu. Freelance iş almayı bıraktım insanlar sebebi ile ve muhtemelen aldığım en güzel karardı kendi adıma çalışmaya başlamak.