CivanDemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki bankaya borcu olan kişi takibe düşmeden yani son raddeye gelmeden bankayı arayıp faiz indirimi v.b. taleplerde bulunabilir mi?
Bunu o günün piyasa koşulları belirler. Örneğin öyle bir anda kredi çekmişsindir. Faiz oranın aylık %5'tir. Birkaç ay ödedin ve ödeme zorluğu çekiyorsun. Bireysel kredilerde takibe gitme süresi 90 gündür. Örneğin 88. günde Bankaya gittin ve yapılandırmak istediğini söyledin. O günün piyasa koşullarında faiz oranı %2 olabilir. %5 ile kullandığın krediyi vadeyi uzatarak ve/veya aynı vadede %2 ile bir daha vadelendirebilirsin.

Bu sayede bir önceki ödeme planına göre daha az rakamla krediyi kapatma şansın doğar. (Matematik bu. Bankanın yaptığı güzellik değil.)

Ancak spesifik olarak herhangi bir kredinin faizinden veya ana parasından silip, canlıdayken (takibe atılmamışken), yeniden kredilendirilmesi görülen bir uygulama değil.