dün bir dostla tanıştım; malum gurbet şartları Türkçe konuşan birine denk gelince direkt muhabbet çekiyor. Siber güvenlik uzmanıymış, USA de bir firma için remote çalışıyor. Pozisyonunu sorunca "tehdit istihbarat uzmanıyım" dedi. Neyse istihbaratı duyunca hemen olmayan ceketin düğmelerini ilikledim falan neyse şaka bir yana ilgimi çekti napıyorsunuz yani falan açtım muhabbeti... adamlar heykır platformları, darkweb vs takılıp, hatta mümkünse çeşitli büyük grupların içine onlardan biri gibi dahil olup, büyük saldırılara dair önden tespit için veri topluyorlarmış.

E dedim napıyorsunuz bu verileri, büyük firmalar düzenli olarak kendileri için bir tehdir var mı yok mu ? diye bu raporları satın alıyormuş, yani bildiğin bülten aboneliği gibi, ve ciddi paralar ödüyorlar tabi bu raporlara.... (bankalar, ödeme sistemleri, kripto borsaları, hatta devletler)

tabi bu mevzu bilenlere "ee ne var şimdi bunda" gibi gelebilir de, ben böyle bir iş kolu ve buna ciddi bir talebin oldugu piyasa oldugunu dahi bilmiyordum açıkcası, o nedenle çok enteresan geldi...

sonra kendi sektörümün heyecanını sorguladım, bir anti seo yemiş nakliye sitesi gelince tripe giriyoruz anlık ben :