[/COLOR]
Mesele kişinin kaç yıllık üye olmasıyla alakalı değil hocam. 17 yaşında pırıl pırıl çocuklar da var, 40 yaşında ciğeri beş para etmez adamlar da var. Ben bu forma girebilmek için 10 yıl bekledim, davetiye bulamadım. 6 yıldır da üyeyim. Sattığım hizmetlerde memnun kalmazsanız paranızı iade ederim diye WhatsApp görüşmelerimizde belirttim müşterilerime. Veya alıcı olup bir hizmet satın aldığımda da hızlı bir şekilde ödememi yaptım..
İnsanlar bildiklerini öğretmeye çalıştığı zaman o konuda hizmet veren kişiler konuyu baltalıyor. Veya sizin bir bilgiye ihtiyacınız olsa ve forumda bunu sorsanız "senelerimi verdiğim şeyi burda iki dakikada sana mı anlatacağım" diyorlar. Bu çok kötü bir üslup. Eğer senelerimi verip öğrendiğim bir bilgiyi şu forumda birisi konu açıp sorsa, o kişiyi artistçe azarlamak yerine kendisine özel mesaj atıyorum ve "bak kardeşim ben bu bilgiye ulaşmak için senelerimi verdim, herkesle paylaşmamak adına sorduğun sorunun cevabını sadece seninle paylaşıyorum, bu bilgiyi başka insanlarla paylaşma. Umarım sana faydalı olabilmişimdir" diyorum.
Yani yaştan ziyade kalite problemimiz var. En basitinden Maxigeyik bölümünde çok saçma konular ve çok saçma tepkiler var. Yani insan mizah bölümüne girince biraz güler dimi? Ama ben o bölüme girdiğimde yüz kaslarımda gram oynama olmuyor.
Evet; forum yıllar içerisinde çok büyüdü. Fakat bir reklam filminin sloganında olduğu gibi; Kontrolsüz güç, güç değildir..
Evet belki üyelik yılı yeterli bir parametre olmayabilir ama şimdi 13-15-17 yıllık üyeler mutlaka en az 2-3 sefer konularda karşılaşmış, az çok üslubunu, tavrını, yaptıklarını bilirler; yeni üyeler tamamen piyango, bi de 15 yaşında bi ergen çıkarsa tam piyango, ne aile terbiyesi, ne hitap terbiyesi, ne ticaret kültürü, hiç bi şey olmaz, bi de sinir bozukluğu extrası olur, çok çok çok nadir %10'luk bi kısım bunları yapmıyor ama istisnalarda kaideleri çok etkilemiyor.
Aslında konu şu; ticaret mi önemli yoksa paylaşım mı?
Örnek olarak; benden aldığın bilgi ile forum dışında para kazanmandan gurur duyarım, senin işini çözmüş olmak için yardımcı olmak isterim ama sen daha benden detayları öğrendikten 3dk sonra forum içerisinde konu açıp bu bilgiyi forumda satmaya çalışırsan, bana karşı abuk sabuk tavırlar içerisine girersen, bende bir daha hiç bir şartta yardım etmem ve bu tavrın genele yayıldığını düşünürüm.
Burada yanlış anlaşılmasın sizi tenzih ederim, sen şeklindeki hitabım tamamen genele.
İşin özeti artık forum yönetimi burası webmaster değil ticaret forumu dedikten sonra konu kapanmıştır; ticaretin hedeflendiği hiç bir yerde paylaşım olmaz.
Siz hiç sahibinden üzerinden bedava yazılım konularında yardımcı olurum diyen gördünüz mü? Ya da bir cadde üzerinde ticaret yapan bir telefoncuya gittiğinizde bedava telefonunun kilidini açarım dediğini duydunuz mu?
Eskiden burası webmaster forumuydu, paylaşırdık, gelişirdik, kazanırdık.
Artık burası ticaret forumu, sadece satış hedeflenir, paylaşım yapılmaz, serbest piyasa şartlarına göre kazanç düşer, işin kötüsü katma değeri yüksek işlerde git gider azalır, sadece günü kurtarma peşindeki insanlar için kolay erişilebilir bir ticarethane olur...
Ya Hu yine dayanamadım uzun yazdım, kusura bakmayın...