picpoket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ayrı tabi ki ama bence söylemek istediğini örnekleyeyim; ben yüksek trafikli ilk sitemde inanılmaz heyecanlıydım ve sürekli database down oluyordu. Bunun için buradan yardım istedim ve kimse gelipte demedi ki şu paraya yaparım. Geldiler mysql sunucusu nasıl optimize edilir vs. öğretip gittiler. Sürekli bu şekildeydi burası. Şu an bilgisayara format usb bellek hazırlanacak desem 100 tl ye yaparım 1000 tl ye yaparım gibi mesajlar atıyorlar... Bahsi geçen konu bu gibime geldi : )
Bi de yani şimdi bu şekilde adama yardım edelim desek, hadi eski günlerin hatrına, forumdur, paylaşımdır desek, adamın işini çözdükten sonra değişik haller, tavırlar, enteresan saygısızlıklar görüyoruz.
Ben şahsen üyelik süresi 10 senenin altında kimseye yardım etmiyorum, muhtemel yaş grubu ergen sınıfına girdiği için ve maalesef yeni yetişen nesiller de hiç bir kültür gelişmediği için kendi kendilerine uğraşsın dursunlar gözüyle bakıyorum, hem bilgimi emeğimi verip hemde 3 kuruşluk ergenlerin rezilliklerini çekemicem.
Yani eskiden arkasından çok küfür ettiğimiz forumu kiralayarak işleten bazı yönetimlerin zamanında bile ortam kalitesi bu kadar düşmemişti.
Kalabalık olalım, herkesi alalım, zamana ayak uyduralım derken olması gereken kaliteyi kaybettik. Zamana ve trendlere ayak uydurmak her önüne geleni foruma almak olmamalıydı.
Şu forumda kayıt olmak eskisi gibi çok zor olsaydı ve içeride sadece kaliteli bir topluluk kalsaydı eminim ki alt yapısının geliştirilmesinde herkes elini taşın altına koyardı.
Yani bunu zaman değişti, toplum değiştiye bağlamak çok doğru değil, her büyüme maalesef gelişim demek olmuyor, belki bazı teknik gelişimler olsa da asıl olan Türkiye'nin teknik alt yapısını oluşturan adamların burada, bu yeni ergen tayfanın aymazlıkları karşısında artık tamamen sessizliğe bürünmesidir.
Neyse uzun yazdım, kusura bakmayın...