eryfyzllh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam arkadaslar

Windows serverde asp net sitesini aktiv yapma eski bi sunucudaydi suan yenisine gectim de beceremedim yardimci olabilicek kimse varm i ?

IIS (Internet Information Services) Kurulumu ve Yapılandırması

1. IIS Kurulumu: Yeni sunucunuzda IIS yüklü değilse, aşağıdaki adımları takip ederek IIS'i kurun:
    • Server Manager'ı açın.
    • "Add roles and features" seçeneğine tıklayın.
    • "Server Roles" bölümünde "Web Server (IIS)" seçeneğini işaretleyin ve kurulumu tamamlayın.
  2. ASP.NET Özelliklerini Ekleyin: ASP.NET uygulamaları için gerekli olan bileşenleri eklemek için:
    • "Add roles and features" sihirbazında "Web Server (IIS)" altında "Application Development" bölümüne gidin ve "ASP.NET", "ISAPI Extensions", "ISAPI Filters" gibi seçenekleri işaretleyin.
  3. Web Sitesini Ekleyin:
    • IIS Manager'ı açın.
    • Sol paneldeki "Sites" üzerinde sağ tıklayın ve "Add Website..." seçeneğini seçin.
    • Web siteniz için bir ad, fiziksel yolu (web sitesi dosyalarınızın bulunduğu klasör) ve gerekli binding ayarlarını (port, IP adresi, domain adı vb.) yapın.

4. Web Sitesi Konfigürasyonu

1. Application Pool Ayarları:
    • IIS Manager'da sol paneldeki "Application Pools" seçeneğine tıklayın.
    • Web siteniz için bir application pool oluşturun ve web sitenizi bu application pool ile ilişkilendirin.
    • Application pool'un .NET Framework versiyonunun doğru ayarlandığından emin olun (.NET Framework 4.5, 4.7, vb.).
  2. Permissions (İzinler):
    • Web sitesi dosyalarının bulunduğu klasöre IIS_IUSRS ve ilgili kullanıcılar için okuma ve yazma izinleri verin.

5. Web Sitesini Test Etme

1. Browser'da Test: Web sitenizin çalıştığını kontrol etmek için bir web tarayıcısında web sitenizin adresine gidin.
  2. Hata Ayıklama: Eğer web siteniz düzgün çalışmıyorsa, IIS logları ve Event Viewer'daki hataları kontrol ederek problemi tespit edin.

6. DNS ve Domain Ayarları

1. Domain Yönlendirme: Web sitenizin domain adını yeni sunucunun IP adresine yönlendirin. Bu işlem DNS yönetim paneliniz üzerinden yapılabilir.