Kanunlar açık ara kiracıdan yana.
Belirttiğim gibi 15.000₺ olan kiranızı 18.750₺ olarak yeni ev sahibinize attığınız sürece 1 yıl kira sözleşme süreniz ve ek olarak 10 yıl daha her yıl %25 zamlı ödeyerek oturabilirsiniz ve HİÇ BİR ŞEKİLDE İHTAR ÇEKEMEZ...
Eğer tahliye edeceğiniz süreyi belirttiğiniz bir belgeye imza atmadıysanız evi boşaltmak size kalmış veya evi kiralarken tahliye taahütnamesi imzalamadıysanız oturabilirsiniz.
Tahliye taahütnamesini işleme koysa bile 6-7 ay daha oturabilirsiniz dava görülmesi o kadar sürüyor.
Bununla alakalı ev sahibi olarak kiracıyla anlaşmazlık sürecine girdik ve davalık olduk o süreçte tecrübelerimi aktarıyorum ve imzaladığı tahliye taahütnamesinden dolayı 6 ay sonra evi tahliye etmek zorunda kaldı.
Neler var. Sattı gösteriyor alan kişi ihtar çekiyor(birden fazla evi olduğundan. Alan kişinin başka evi görünmüyor.). 3-6 ay süre veriyor taşınmak için diyelim taşıması kirası depozitosu vs. 60bin tl lazım 6 ayda nasıl biriktirsin dar gelirli. adamın birikmişi yoksa nasıl taşınsın, taşındı diyelim bu adama çıkan masraf haksızlık değil mi. Kahrolsun böyle düzen. Olmadık fiyattan kira veriyoruz zaten bide %25 kalkıcak diyorlar. Her türlü dalavere ile evden attırdılar kiracıları. Zamanında üç kuruşa ev aldılar şimdi hepsi aslan kesildi. Görecez kim mal kim mülk sahibi.
Konuya gelince sözleşmenin yapıldığı sene itibari ile 10 sene oturma hakkın var (normal şartlarda) oturuyorum diceksin yeterli. Sözleşmenin 1 senelik olması önemli değil
Sözleşme de şu ibare var Akdin Süresi: Bir (1) YIL
Temmuz 30 da bitiyor.
Ev sahibi ile telefonda 15.000 den 18.000 şeklinde anlaştık.
İnternette şu yazıyor.
Tahliye Talebi: Ev sahibi, kira sözleşmesi bitiminden en az 15 gün önce kiracıyı yazılı olarak tahliye etmek istediğini bildirmelidir. Bu bildirim, kanuni şekil ve sürelere uygun olarak yapılmalıdır. Haklı Sebepler:
Ev sahibi, ancak belirli haklı sebepler varsa kiracıyı çıkarabilir.
Bana 15 Temmuzdan önce İhtar çekerse ben çıkmak zorunda değil miyim sonuçta?
Ayrıca Telefonda 18.000 Dedik bunu nasıl garanti altına alabiliriz sonuçta yok ben öyle demedim derse ne olabilir?