Çok geçmiş olsun. Benim anlamadığım , 2 aracında kaskosu vardır %99 . kasko bu hasarları karşılamayacaksa, ozaman kiralık araç sahibi veya karşı taraf neden kaskoya para bayılıyor ? bu çok mantıksız değilmi. Ki eminim kiralık araç firması normal kasko fiyatından fazla parada ödüyordur. bu tür durumlar içinde anlaşmaları vardır.
Bireysel kasko ile araç kiralama sistemindeki araçların kaskosu farklı oluyor. Araç kiralayıp kaza yaptıysanız kusur sizde ise ve kiralama şirketinden özel bir kasko koruma hizmeti almadıysanız sebep olduğunuz hasarları ödemek zorundasınız. O yüzden araç kiralarken 2 kez düşünmek sözleşme şartlarını iyi okumak ek kasko hizmeti almak ve aracı da kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor.
Aracı kiralayayım takla atayım aracın kaskosu vardır onlar öder ben anahtarı bırakır çıkar giderim gibi bir olay yok yani. Öyle olsa kiralama şirketleri batardı.

Büyük kazaları geçtim aracı çöp tenekesine hafif sürtseniz bile 1 hafta sonra hemen fatura gönderiyorlar araca hasar vermişsiniz masrafı ödeyin diye. Hem de 4-5 bin liralık ufak bir hasar için 15 bin yazıyorlar. Şikayet sitelerinde sürüyle şikayet var bu konularla ilgili.