Selam arkadaşlar, artık çok doldum bir tık rahatlamam lazım diye buraya yazmak istedim.

Ekonomi malum, faizler de sıkı. Pandemi döneminden beri iş hayatım olarak en durgun dönemlerimi geçiriyorum. Üstüne bir de ay sonu nasipse bedelli askerliğim var. 1 ay da öyle eksi yazacağız. Şu son 2-3 aydır süreçte açık ve net olayım içerden yiyorum.

Yapacak bir şey yok, bakmam gereken 2 ailem var, yanımda çalışan birkaç arkadaş var, burs sözü verdiğim öğrenci arkadaşlarım var (Utanarak yazıyorum şu dönemde üniversiteler tatile girdiği için biraz rahatlama hissettim ve bunu yaparken dahi kendimden utandım.)

Allah büyük, bu sürecin geçici de olduğunu biliyorum ama işte önümdeki birkaç ay dişimi sıkmam lazım.

Sözün özü silah dayasalar satmayacağım, uzun vadeli yatırım olarak gördüğüm birkaç domainimi açık arttırmaya koydum ki hızlıca satalım en azından birkaç ödememizi yapalım.

Konuya da kocaman yazıyorum ki ÖDEME YAPMAYACAKSANIZ TEKLİF VERMEYİN. BENİM DE DİĞER ARKADAŞLARIN DA HAKKINA GİRMEYİN.

Forum kuralı olarak ayrıyeten var olmalarına rağmen bunları da konu da aynı bu şekilde siyah fontla vurguluyorum yani.

Evine bir noterden tebligat çekilmediği kalıyor kuralı anımsatmak için kısacası.

Yok arkadaş, adam koca yazıyı okumasına rağmen bile isteye, sanki adamın yüzüne karşı söver gibi teklif verdiği malı almıyor. İhalenin bittiği gün mesaj atıyor "Akşam ödeme sizde." diye, 4 gün geçmiş ortada yok. Whatsapp'tan yazıyoruz ses seda yok. Ben artık 2. kez mesaj atmaya utanıyorum da o bana yazmazken eminim ki zerre gocunmuyor.

Dese ki "Hocam paraya sıkıştım durumum yok 1 hafta sonra paranı atayım." Başım gözüm üstüne ona da eyvallah. "İhale bitimi ödeme istiyorum." dememe rağmen bunu bile sineye çekebilirim ama o da yok.

Onun gözünde benim 4 günüm önemsiz çünkü aman ne olacak. Yine bir ihale açar satarım nasıl olsa değil mi? O arada geçen 4 günde hiç nakit ihtiyacım olmadı çünkü.

Yav arkadaş belki ben senden gelecek o parayı yeğenlerime bayramda harçlık olarak verecektim, belki askerlik gidiş - dönüş biletimi alacaktım, ya lanet gelsin belki 1 haftalık erzağımı alacaktım. 1 lira da olsa 100.000 lira da olsa gerçekten insanın zoruna çok ama çok gidiyor.

Şimdi ben bu arkadaşa eksi trade vereceğim, kategoriden de uzaklaştırılacak geçici süreliğine. Faydası? 2 ay sonra devam ihaleleri kafasına göre 5-10 arttırmaya.

Burası sanal alem diye o ihalelere yazdığınız fiyatlar Monopoly açık arttırması olmuyor arkadaşlar. Kurtlar Vadisi ihale sahnesi de çekmiyorsunuz. O rakamları oraya tuşlarken bildiğiniz bir mal için bir ederi vermeye hazır olduğunuzun yazılı kaydını bırakıyorsunuz. Sırf heyecan olsun, laf olsun torba dolsun diye milletin hakkına girmekten artık vazgeçin. İnsanlar belki o rakamı kafasında planlayıp "İyi bari en azından burdan bir para gelecek, onunla şunu şunu aradan çıkarırım." diye düşünebilir.

Bir insanın yalnızca parasını, malını çalmak değil zamanını çalmak da en büyük kul haklarından birisi. Bunu umarım bir ara idrak edebilirsiniz.