Cetain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selam. Mac almaya karar verdiğimden beri araştırıyorum, birçok kişiden fikir aldım ancak kararsızım.

Mac'i gündelik işlemler, photoshop, video edit ve web tabanlı yazılım geliştirme için kullanacağım. 256GB benim için yeterli.

M1 tercih etmek istemedim çünkü M2 daha güncel, almışken güncel olanı alayım dedim.

Air tercih etmeyi düşünüyorum, benim için hafiflik mühim. Zaten airde ısınma problemi yok gibi. Oyun vs oynamiyorum.

Ram konusu çok kurcalıyor kafamı. M2 8GB Air almak istiyordum, yetmez dediler. 16 alırsam da bütçemi biraz aşıyorum.

2. El 30-40 pil devir döngülü M2 8GB ya da 80-90 döngülü M2 16GB alma arasında kalıyorum. 8GB hem daha ucuza gelecek, hem de çok temiz, çok az kullanılmışlar var. Hangisini tercih etmeliyim sizce?
Daha önce M1 Air kullandım. Gerçekten defter gibi bir cihaz. Hafifliği beni benden aldı. Air leri bu yüzden seviyorum. Gündelik işler için uygun ama video edit, render vb işlerle uğraşacaksan pro modeli almanı öneririm.

Şu an bende MacBook Pro M1 Pro 14" var. 10 ay oldu alalı. Muhteşem bir cihaz. Pil döngüm 249 olup, yoğun kullanmama rağmen %99 da hala.
M1 Pro işlemcisi güzel. M2, M3 vs alacağına bunu öneririm kesinlikle. Fiyat/Performans olarak baktığın zaman diğer modellerin sana sağladığı çok bir şey yok.

RAM mutlaka minimum 16GB olmalı.
SSD min 512GB

Bu özelliklerdeki cihazlara bakmanı öneririm.