Selam olsun,
Bakış açıları hakkında biraz karalamak istedim zira bu konunun insan hayatında çok büyük öneme sahip olduğunu düşünmekteyim.
Birçok başarısızlık hikayesi ve birçok başarı hikayesi bu konu üzerine şekillenmekte.
R10 üzerinden örnekle ilerlemek sanırım daha çok kişiye ulaşmayı sağlayacaktır.
Öncelikle her bakış açısının manzarası farklıdır ve bu farklılıkların hepsi bakan kişiye göre doğrudur, makuldür lakin bir pencereden bakarsak bir manzara görürüz.
Ne kadar çok pencereden bakarsak o kadar değişik manzaralar görebiliriz diye girizgah yapayım.
R10 da herhangi bir konuyu örnek alalım.
Bu konuya Alıcı olarak bakarsak göreceklerimizle mod olarak baktığımızda göreceklerimiz farklı olacaktır ya da rakip olarak baktığımızda göreceklerimiz.
Hepimiz kendi bakış açımızın bize sunduğu manzaraya kitlenip talepler, sitemler ya da eleştiriler yapıyoruz ama bunlar hep havada kalan serzenişler olarak kalıyor.
Nedeni aslında çok basit.
Tüm taraflar kendi bakış açılarıyla haklı olacakları nedenler buluyor.
Konuyu R10 dan çıkartırsak günlük ya da düşünsel tüm konularda bu durum geçerlidir.
Ailemizle bir şey yaşadığımızda kendi penceremizden haklıyız ve makul tarafız lakin ailemizin penceresinden baktığımızda durum farklılaşabiliyor.
İş hayatında, Aşk hayatında, ikili ilişkilerde, düşünsel dünyamızda ya da ticaretimizde yani her alanda bu durum söz konusu.
Haklı olmayı bir kenara bırakıp kendi menfaatlerimizi ön plana koymazsak olaylara korkusuzca farklı pencerelerden bakabilirsek inanın ki çok daha gelişmiş bireyler olacağız.
Başarının, mutluluğun ve huzurun yolu bir olay/durum karşısında bakabildiğimiz pencere sayısıyla orantılıdır.
Haklıyızdır ama mutlu olamadıktan sonra kendi manzaramızda haklı olmanın bir manası var mıdır?
Mutlu, huzurlu ve neşeli olmak varken haklı olmak peşinde koşarak yıpranmayı neden tercih edelim?
Bu konu "ben bu olayı çözdüm, huzur elçisi oldum" düşüncesiyle yazılmadı.
Sizden çok kendime bir hatırlatma ve kendimi hizaya getirme çabasıdır.
Tüm haklılıklar sizlerin olsun şu kısacık ömrümde ben mutlu olmayı tercih ediyorum diyebilmek inanın ki çok zor bir seçenek değildir.
Her pencereden kafanızı uzatıp haylaz bir çocuk gibi bakın. Korkmayın.