Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Domain ve Hosting

1. Domain ve hosting nedir?
  • Cevap: Domain (alan adı), web sitenizin internetteki adresidir (örneğin, www.orneksite.com). Hosting ise web sitenizin dosyalarının barındırıldığı sunucudur.
2. Domain ve hosting nasıl alırım?
  • Cevap: Web siteniz için uygun bir domain ve hosting hizmeti satın almanız gerekecek. Domain adı seçerken kısa, akılda kalıcı ve kolay yazılabilir bir isim tercih edin. Hangi sağlayıcıyı seçeceğiniz konusunda önerilere ihtiyacınız olursa, size memnuniyetle yardımcı olabilirim.
3. Hangi domain adını seçmeliyim?
  • Cevap: Sitenizin içeriği ve hedef kitlesiyle uyumlu bir domain adı seçmelisiniz. Domain adı önerileri için benimle iletişime geçebilirsiniz.

İçerik ve Dil

4. Hangi dilde içerik sağlayacaksınız?
  • Cevap: Web sitenizin hangi dilde olmasını istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. İsterseniz birden fazla dilde içerik sağlayabiliriz. Bu konuda detayları benimle paylaşabilirsiniz.
5. Hangi tür makaleler otomatik olarak çekilecek?
  • Cevap: Hedef kitlenizin ilgisini çekecek konuları belirleyip, bu doğrultuda otomatik makaleler sağlayacağız. İlgilendiğiniz konuları ve içerik türlerini belirtirseniz, buna göre çalışmaları yaparız.

Ödeme ve Süreç

6. Ön ödeme nasıl yapılır ve ne kadar?
  • Cevap: Çalışmalara başlayabilmem için 1750 TL'lik bir ön ödeme yapmanız gerekiyor. Bu ödeme, projenin başlatılması ve gerekli kaynakların sağlanması için kullanılacaktır. Ödeme işlemi tamamlandığında hemen işe koyulacağım ve size sürecin her aşamasında bilgi vereceğim.
7. Kalan ödeme ne zaman yapılır?
  • Cevap: Proje tamamlandığında ve web sitesi size teslim edildiğinde, kalan 1750 TL'lik ödeme yapılır.

Teknik Destek ve Optimizasyon

8. SEO ve hız optimizasyonu yapıyor musunuz?
  • Cevap: Evet, sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alması için SEO optimizasyonu yapıyorum. Ayrıca, sitenizin hızlı ve kullanıcı dostu olması için hız optimizasyonu gerçekleştiriyorum.
9. Backlink çalışmaları yapıyor musunuz?
  • Cevap: Evet, sitenizin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi için ilgili kelime odaklı backlink çalışmaları yapıyorum. Yüksek otoriteli sitelerden backlink alarak sitenizin güvenilirliğini ve sıralamalarını artırıyorum.

AdSense ve Gelir Optimizasyonu

10. AdSense onayı nasıl alınır?
  • Cevap: Google AdSense politikalarına tamamen uygun bir site yapılandırması yapıyorum. Gerekirse bbb.org (Better Business Bureau) ile iletişime geçip Google’a şikayette bulunarak AdSense onayınızı almanıza yardımcı oluyorum.
11. Reklam yerleşimi ve optimizasyonu yapıyor musunuz?
  • Cevap: Evet, reklamların en verimli şekilde yerleştirilmesi ve optimize edilmesi ile gelirlerinizi artırıyorum.

İletişim ve Destek

12. Süreç boyunca nasıl iletişim kurarız?
  • Cevap: Her aşamada sizinle iletişimde olacağım ve sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacağım. Süreç boyunca herhangi bir sorunuz olursa veya daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
13. Teslimattan sonra destek sağlıyor musunuz?
  • Cevap: Evet, web sitenizin performansını izlemeye devam ediyor ve gerekli destek hizmetlerini sunuyorum. Herhangi bir sorununuz olduğunda bana ulaşabilirsiniz.