1) Bu bankanın kredi kartının yıllık aidatına baktım. Bu aidat dışında bana ekstra uçuk bir ücret çıkarırlar mı?
2) Kredi kartım geldiği zaman taksitli ödemeler yapacağım. Bu ödemeler 52.000TL'den mi düşecek? Geri ödemesini her ayın 3.haftası olarak ayarladım ama asgarisi nasıl hesaplanır, neye göre geri ödeme yapılır hiç bilmiyorum.
3) Büyük bir ürün satın aldığımı düşünelim (60-70.000 bandında) ve bunu vade farksız 6 taksitli aldığımı varsayalım.. Süreç nasıl işliyor? Banka kredi kartında bana sunduğu limite bloke koyuyor ve ben her ay taksit miktarı kadar o kredi kartına para mı aktarıyorum?
4) Çektiğim krediyi aylık 1666 net ödemeli miyim yoksa asgarisini ödeyerek uzatmalı mıyım? (Tamamen bilgisizliğimden soruyorum. Dediğim gibi, hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım)
5) Son olarak sizin bana verebileceğiniz tavsiyeler ve dikkat etmem gereken noktalar var mı?
Aylık çıkan borcun tamamını ödersen başka ek ücret çıkmaz. Asgari ödersen kalan borca alışveriş faizi işler.
100bin limitin olan kartran 90bine 9 taksitli ürün aldığını düşünelim. Kartından 90bin kesilir. Banka her ay 10bin sana borç yansıtır 9 ay böyle ödersin.
Krediyi aylık o rakam ile ödemenin lazım. Altında tutar ödersen otomatik gecikmeye düşersin.
Tavsiye istersen bankalardan uzak dur. Kredi, kredi kartı bataklık gibidir. En başta kıyısında geziyor gibi rahat hissedersin. Sonra bir bakmışsın en dibine çekmiş seni. Banka asla hayır işi yapmaz.