eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
motor tutkunu değilsen sadece vakit için ve gezelim felan diye alıyorsan alma.altın kalsın üzerine yavaş yavaş eklemeye devam et.olan veya olacak çocuk için gerekebilir
motor tutkunu değilim ama gezmek için almak istiyorum çocukluğumdan beri hep istiyorum bir türlü karar veripte alamadım havalar güzel istanbul trafiğinde bir yere git gel saatler gidiyor yorulmakla kalıyoruz vakitte kalmıyor

OttoMahbub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, İstanbul'da motosiklet sürmeyeceksek ne süreceğiz Araba ile 40 dakikada gittiğim yolu bol bol trafikli çift şerit. Motosikletle 17 dakikada püfür püfür gidiyorum. Hız yapmadan, zorlamadan vs. Masrafları bilmek istersen en az A2 ehliyet için aşağı yukarı kurs ve harç dahil 8bin tl verirsiniz. Motosiklet demek hayat demek o yüzden ekipman lazım. Orta kalite LS2 kask (çene açılır, güneş gözlüklü) ve Mont toplam 10bin tl, dizlik ve eldiven toplam bin tl olarak kişi başı en az ekipmana 11bin tl gider. Daha aşağısına da alabilirsiniz ama dediğim gibi motor demek hayat demek kendiniz bilirsiniz. Bi de yengeye alırsanız 22 bin tl. Kesilmez sağlam bir gemici zinciri aldınız 7bin tl. Ehliyetle 37 bin tl. Şimdi kalan paranız ile motosiklet alabilirsiniz. Naçizane kendi motosikletimi satıyorum cc yükseltmek için eğer ilgini çekerse benim sattığımı olmasa da vitesli düşünüyorsan mutlaka bu modeli öneririm. Kaydırmalı debriyaj (vites düşüşlerde teker kitlemeyi önler), Çift ABS (ani frende teker kitlemeyi engeller şu ana kadar hiçn kaçırdığını görmedim), Grenaja sabit aynalar (gidonu çevirseniz de hareket etmez görüşünüz bozulmaz), Rodajı temiz, 2500km'de sonraki bakım, 4500km'de -> Pulsar F250.Eğer bu motoru da alırsanız toplam fiyatınız 177bin tl oluyor. Scooter tarzında otomatik vites isterseniz 125cc'ye düşüp yine kaliteli bir motosikleti bu fiyatlara alabilirsiniz.

Eğer aklınızda ki soruları bir nebze giderebildiysem ne mutlu bana. Başka aklınıza takılan varsa yoruma yazın cevaplayayım. Merak eden herkes faydalansın.
çok teşekkürler hocam honda activia 125 var aklımda başlangıçta kask ve ehliyeti almayı düşünüyorum yavaş yavaş ekipmanları almayı düşünüyorum yani öğrenene kadar çok trafik olmayan yerler gezerim dye düşünüyorum çok uzaklara gitmeden