Hocam Ramazan ayıjda açık dükkanlar saygısızlık mı Allah aşkına, ülkede herkes oruç tutmuyor ve zorunda da değil ki herkesin dini ve nefsi kendine
Evet saygısızlık çünkü geçmişte toplumumuz böyle değildi herkes birbirine karşı hoşgörülüydü, 1 yılda sadece 30 gün oruç tutan insanlara karşı hoşgörülü olmak bu kadar zor olmasa gerek. Herkes tutmak zorunda demedim bende zaten ancak tutana saygı göstermek gerekir, yine saygı göstermek zorunda da değilsiniz bu sizin insanlığınızla alakalı bir durum, 30-35 derece sıcakta insanlar aç, susuz dini vecibelerini yerine getirirken sizde bir restauranta oturacaksınız özellikle herkesin göreceği bir noktaya soğuk içeceklerinizi yudumlarken yemeğini yiyeceksiniz. Sizce etik mi?
Ben Yahudi, Hristiyan insanlarla aynı işyerinde çalıştım uzun bir dönem, o insanlar ramazan ayında su, yemek gibi ihtiyaçlarını bize göstermeden kapalı kapılar ardında gideriyordu. Ne yazık ki biz onların ibadetlerine aynı şekilde hoşgörülü yaklaşamıyorduk, demek ki sorun bizim insanımızda var.