hocam 9 yaş olayı hakkında dini olarak açıklayayım ben
islamda hz.aişenin 9 yaşında evlendiğinin herhangi bir kanıtı yoktur çünkü şu yüzden
sahih hadis'te bluğ sürecinde diğer tabiriyle ergenlik sürecinde evlendiği diamondun belirttiği üzere doğru evet fakat hadisler insanlar tarafından sözlü nakil olarak günümüze taşındığı için her ne kadar sahih hadis olsada şüphe ve kuşkuyla yaklaşılmalı çünkü kuranda yeri yok.
hatta şöyle bir bilgi daha geçeyim bir kitap vardı anıt yazıtlarına göre düzenlenmiş ismini unuttum o kitapta hz.muhammedin evliliklerinin her birinin bir sebebi olduğu belirtilerek şuna vurgu yapılıyordu çok daha küçük yaşlarda evlenebilirdi fakat evlenmedi şeklinde
öte yandan yorumunuzun geri kalanında tamamen haklısınız tabi inanç olarak başka şeylerede bakarak inanmayı bırakabiliriz ama bu konunun gerçeği bu
önemli not;ben dindar değilim hatta islam dinin mensubuyum bile diyemem malesef inancım çok sarsıldı başka sebeplerden dolayı.
Hocam bu dediğiniz daha kötü değil mi.
Siz direk hadislerin hepsini muammada bıraktınız. Bize uyanı kabul ederiz uymayanı etmiyoruz demek gibi bir şey bu.
Ayrıca Hz.Muhammed son peygamber olarak tüm islam alemine davranışları ile örnek gösterilen bir kişi iken şu şu sebepden yaptı diye olanı hafifletmek baya saçma.
Yada bir çok eşi bir çok sebeplerle almış , şöyle söyleyeyim
Şimdi babanız gidip filistinde savaşta eşi ölen bir kadını kendine 2.eş olarak almasını onaylar mısınız. Kadını kafir israilden kurtarmasına izin verir misiniz ? Bunu kabullenir misiniz. Türkiye'de ben müslümanım diyip bunu kabullenecek kaç kişi var ben merak ediyorum..