ByMetiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kdv için uğraşan bi dünya insan var. Bu forumda varsa benden çok soruşturma geçirip benden bilgili insan gelsin bakalım Hit yurtdışı içi ise Kdv vardır. Bunu Yargı bile değiştiremez. Hit Yurtdışı ise kdv yoktur ! Müfettiş ıspatlamak zorunda evet benim diğer konumdaki mesajlarımı bana mı alıntı yapıyorsun hahaha
Ziyaretçinin yurt içi veya yurt dışı olmasıyla elde edilen adsens egelirine kdv olup olmaması çok mantıksız. Olay irlanda merkezli google ile yerli olan bizler arasında oluyor. reklamı koyan yerleştiren google. biz sadece reklam yeri konusudna google ile anlaşıyoruz. Oraya isterse aydan bir müşteri bulur onun reklamını koyar isterse boş bırakır , boş bırakma parasını verir. Konu tamamen yurt dışında olan goole ireland ve biz arasında . ama maliye bunu anlamıyor. Genelge var diyor. Mahkemelerde çok saydıa iptal eidlen Kdv davaları var. genelge kanundan üstün mü bu durumda. Bu işi hukukçuların otururp bi düşünmesi lazım aslında. BEnde bayram sonrası gidicem görüşmeye maliyeyle. Ama kdv de diretecekler görünüyor. Burdan bir arkadaş kdv yi tek başına mahkemeye götüremezsin demişti. Ben gelir vergisine tamam ama kdv vermeme taraftarıyım. Bazı arkadaşlarda kdv öemeyin mahkameye gidin yazmış. Gelir vergisini kabul edip uzlaşmaya götürsek ama kdv yi reddetsek ve mahkemeye götürmek gibi bir durum olur mu olmazmı? Net bilen varsa yanıtlarsa sevinirim