Güzel kardeşim anlaşamadığımız noktada bu işte. HZ muhammed sana göre bu sıfatları taşıyor. Yani sen tutup da ya kardeşim şu şundan üstün veya bundan üstün diyebilme sebebin o inancın mensubu olmandan kaynaklanıyor. Hindistanda gidip 1000 lerce din içinden bir din seçip o adamla tartışsan oda kendi tanrısının daha üstün olduğunu sana savunacaktır.
Burada ki ana konuda şudur. Atatürkün yaptığı anlaşmalar yönetmelikler gibi durumlarını eleştirebilirsin. Ancak küfür edemezsin bunda bir sınır yok Herşeyi geçtim Atatürkle Hz muhammedide kıyaslamayazsın. 1.si Atatürk Türkiye cumhuriyetinin kurucusudur 2. Hz muhammed İslam dininin son peygamberidir. Yani ikisi aynı şeyler değil.
Burada Hz muhammed ile ilgili bir hadisle ilgili tartışma yapılıyorsa sen buraya Atatürke yapılan saygıyı konuya ekliyorsan burada bir problem var demektir. Siz islami argümanlarla taabi olduğunuz peygamberin savunmasını yapabilirsiniz. Ben Az önce dedim ki benim için evrensel bir kural var 9 yaşında bir kız çocuğu ile ilişki yaşan biri sübyancıdır nokta dedim. Bunun lamı cimi birşeyi olmaz. Tutup senin taabi olduğun peygamber 9 yasında biriyle b irlikte olmuş demedim. Ben zaten inanmıyorum ancak sen bunu inkar edersen 9 yaşında biriyle birlikte olabilir dersen İslamiyeti veya peygamberini savunmuş olmuyorsun. Bir evladın olsun ve 9 yaşına gelsin Evlendirebilirsen birinin tamam derim ancak öyle birşey yok. Açıkcası Hz muhammedinde böyle birşey yapacağına inanmıyorum. Ancak bunun savunması 9 yaşındaki kız dan birşey olmasa laf gelince gerçekten çıldırmamak elde değil. Evladınız olduğunda kesinlikle bizi anlayacaksınız
Hz. Muhammed sadece peygamber efendimiz değildir. Aynı zamanda yeryüzünün en büyük devrimcisidir. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömme, köleliği, putlara tapma gibi devirleri bitirmiştir. Hz. Muhammed ilk zamanlarda ezilen insanların, kölelerin ve gençlerin desteğini almıştır. Hz. Muhammed sadece Müslümanların değil tüm dünyanın saygısını ve sevgisini almıştır. Hz. Muhammed'e atılan bir diğer iftiralardan birisi budur ve bu iddiayı kaale bile almıyorum. Sadece siz değil, sorgulamayı bilen her insan bu iftiraya inanmaz. Sorgulamayı ve eleştirmeyi seven birisi olarak bunu görmek için illa Müslüman olmaya gerek yoktur diye düşünüyorum.