Biraz iddialı konuştunuz açıkçası. Ciddi gelişim gösterse dahi şimdi ki yazılımcılar şekil değiştirecek. Sektörün mantığı zaten o, uyum sağlayamıyorsan ne yapsınlar seni. Esasında bu AI denen bu sistem clouda öyle veya böyle muhtaç. Çünkü onun üzerinde çalışıyor, test ediliyor ve piyasaya sunuluyor. Yani mesajımda bunları da hesaba katarak bir öneri yapmıştım.
Doğru sektör planlaması ve analizlerle güzel sonuçlar alınabileceği kanısındayım ben. Zira gidipte şu dönemde frontend olmak kimsenin işine yaramaz.
Temel mantık burada zaten, illa cloud veya bir IT sektör olmasına gerek yok bunun. Kim gelişime uyum sağlarsa o devam eder, öbürü batar.
Eskiden uyum sağlanırdı , Gelişen teknolojiye göre kendini geliştirirdin fakat yapay zeka meselesinde ben uyumun işe yaramayacağını düşünüyorum , çünkü uyum sağlayan ve işleri gittikçe kolaylaştıran şey yapay zekanın kendisi olacak.
Bu demek değildir ki herkesi işinden eder , elbet bu yapay zeka için yeni alanlar açılır ama 100 sektörü kapatır 10 farklı sektör açılır. Aradaki 90 sektör gittikçe daralır ve biter.
Benim fikrim bu yönde.
Neyse çok zaman alacağını zannetmiyorum , iler ki süreçte hep birlikte neler olacak göreceğiz