Herkese hayırlı bayramlar, 15.06.2024 tarihinde akşam 21.30 civarında yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Ekibimle beraber bölgemi kontrol ederken 4 kere uyardığım seyyar faaliyet gösteren şahıs uyarılarımızı dikkate almadığı için bölgeyi terk etmesi amacıyla kimlik bilgisini istedim. Şahıs ilk başta zorluk çıkarsada defalarca uyarı yaptığımız için kimlik bilgilerini verdi. Tabi o sırada ne oldu hemen süper iyilik meleği bir vatandaş ben Milliyetçi Harekat Partisi ilçe başkan yardımcısıyım bu adama işlem yaptırmam diye ortaya çıktı. Kendisine beyefendi bir parti mensubu veya başkanı olmanız bir şey ifade etmez. Biz seyyar faaliyet gösteren şahsı 4 kere uyardık faaliyetini sonlandırmıyor lütfen görev başındaki memura mukavemet göstermeyin işimizi zorlaştırıyorsunuz dedim. Tabi şahıs parti başkan yardımcısı ya her şeyi engelleyebilir devletin memuruna zorluk çıkarabilir “ Ara Lan Müdürünü, Ara Müdürünü” diyebilir devletin memurunun üstüne yürüyebilir üstelik tehdit ederek parmak sallayabilir. Delil teşkil etmesi için telefonumla videoya çekerken telefonuma saldırıp yere atmaya çalışabilir. Vatandaşı galyana getirip 4 kişilik ekibime 30-40 kişiyle müdahale ederek zorluk çıkarabilir. Takviye ekipler istediğimde kısa sürede ekipler geldi. Olay yatıştı.. peki sonra ne oldu?
Kendisinden memura mukavemet gösterdiği için şikayetçi olacağımı söyledim. Üst amirlerime olayı anlattım.
Ben: Şikayetçi olmak istiyorum telefonumu gasp etti yere atmaya çalıştı, üzerimize yürüdü, tehditler savurdu
X amirim : bi araştıralım başkan yardımcısı mı değil mi öğrenelim duruma göre bakarız
Ben : amirim parti başkan yardımcısı ise dokunmayacağız değilse dokunacak mıyız bunu mu demek istiyorsunuz
X amiri : sinirlisin şu an müdür beyle görüşelim duruma göre bakarız.
Müdürümle amirim görüşüyor, müdürüm bence şikayetçi olmasın olmak istiyorsa da kendisi bilir diyor. Kısaca ne avukat veririz ne yanında oluruz diyorlar sonrasında da yüksek ihtimal ya başka birime görevlendirme gidersiniz ya da şikayeti geri çekmeniz için mobinge maruz kalırsınız. Anadolu yakasında oturup avrupa yakasında çalıştığım için de kendimi bir gün gece 12-1 e kadar çalışıp ertesi gün sabah 7 mesaisinde de bulma ihtimalim çok yüksek.
Tek başıma mücadele vermeye çalıştım ekip arkadaşlarımda diğer birimde ki arkadaşlarımda boşver uğraşma zaten bir sonuç çıkmaz dedi: çıkmayacağını bilsem bile adamın uğraşmasını istiyorum diyorum kimseye anlatamıyorum. Böyle memur olacaksak olmayalım daha iyi.. Birileri tarafından bastırılmaktan, bir sonuca varamamaktan o kadar sıkıldım ki bu böyle gitmez diyorum. Ülkenin durumundan da az çok bu durum zaten belli, adam kayırmacılık, tanıdığı olmayanla uğraş tepesine çök, tanıdığı varsa elini kolunu sallasın herkese her istediğini yapabilsin..
Sonuç : yanımda kimsenin olmamasından arkadaşlarımın şahit bile olmamasından dolayı yüksek ihtimal şikayetçi olmayacağım.
Sinir stresten içimi buraya dökmek istedim kusura bakmayın
Not : Seyyar faaliyetler hijyensiz koşullarda üretilen, dükkanında satış yapan vergi veren adamın hakkını gasp eden kişilerdir elimden geldiğince hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum 3-5 kere uyarıyorum sonrasında işlem yapıyorum. Bir çoğu yoğun bölgelerde aylık 60-70k civarı para kazanabiliyor. Bu yüzden burada sadece yazdığım konuya istinaden bir şeyler yazmanızı rica ediyorum.