Bu hata, genellikle imzalama işlemi sırasında kullanılan PFX dosyasının bulunamaması veya yanlış bir yolda olması nedeniyle ortaya çıkar. Aşağıda bu hatayı çözmek için birkaç adım bulunuyor:
Adım 1: PFX Dosyasının Yerini Doğrulama
1. PFX dosyasının doğru bir yerde olduğundan emin olun. Örneğin, `C:UsersYourUsernameDocumentscertificate.pfx` gibi tam bir yol belirtin.
2. PFX dosyasının bulunduğu dizini doğrulamak için Dosya Gezgini'nde dosyanın yerini kontrol edin.
Adım 2: Dosya Yolunun Doğru Belirtilmesi
Komut satırında PFX dosyasının yolunu doğru belirtin. Örneğin:
signtool sign /f "C:PathToYourcertificate.pfx" /p YourPassword /t
http://timestamp.url/ /v "C:PathToYourexecutable.exe"
Adım 3: Dosya ve Klasör İzinlerini Kontrol Etme
PFX dosyasına erişim izniniz olduğundan emin olun. Dosya veya klasör izinleri bazen sorun çıkarabilir. Dosya Gezgini'nde PFX dosyasına sağ tıklayın, "Özellikler"i seçin ve "Güvenlik" sekmesinde izinleri kontrol edin.
Adım 4: Windows 10 SDK'nın Doğru Kurulduğunu Doğrulama
Windows 10 SDK'nın doğru yüklendiğinden ve `signtool.exe` dosyasının doğru bir şekilde çalıştığından emin olun. SDK'nın yüklendiği dizini ve `signtool.exe` dosyasını kontrol edin. Genellikle şu dizinde bulunur:
C:Program Files (x86)Windows Kits10bin<version>x86signtool.exe
Adım 5: Çevrimdışı Sertifika Deposu
Eğer sertifika çevrimdışı depoda saklanıyorsa, erişim sağlanamayabilir. Bu durumda, sertifikayı yerel bir dosya olarak kullanmayı deneyin.
Adım 6: CMD veya PowerShell ile Arama
CMD veya PowerShell'de PFX dosyasını aratmayı deneyin:
dir /s /b *.pfx
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, hata mesajını ve kullandığınız tam komutu buraya yazarsanız daha detaylı yardım sağlayabilirim.