Problem olarak gördüğünüz ve ele aldığınız konular için cevap hakkımı kullanmak zorundayım:
1- Başvuru yapılan içerikleri ince eleyip sık dokuyoruz. Uzun dönemli bir iş ortaklığı yapamayacağımız kimseye de pozisyonumuzu emin olmadan vermek istemiyoruz.
2- Türkçe dil kurallarına uygun, yapay zeka ile yazılmamış, verilen brief doğrultusunda hazırlanan bir içerik teslim edildiğinde biz neden revize verelim? Mesela her 6000 kelime içerikte ek 300₺ prim ödemesi yapıyoruz.
3- Alışılmış olan kötüyse eğer bu konuda biz bir eğitimciyiz, düzeltmek ve geliştirmek zorundayız. İçerik101 markası, sektördeki alışılagelmiş sektörün en dip noktası olan içerik algısına da sizin önerilerinizde olduğu üzere bir değişiklik getirmeyi kendini vizyon olarak görmektedir.
Tüm başvuranlara tekrar teşekkür ediyor ve hatırlatıyorum; başvuru koşullarına uygun olmayan sözde* yazarları değerlendirmeye almıyoruz.
Normalde bu tür konulara çok zor müdahil olurum. Sektördeki seviyenin yükselmesi için gösterdiğiniz çabayı takdir edip, izliyorum. Makale üretimi alanına bazı standartlar getirmeye çalışmanızı da destekliyorum. Ancak bu daldaki normları belirlemeye çalışan insanların da bazı ölçütlere dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Umarım yanlış anlaşılmaz.
Öncelikle üretilen metindeki kelime sayısına göre bir bedel ödendiği için oluşan zaman baskısı nedeniyle yapılan hatalar artmaktadır. Bu nedenle sadece içerik üreticilerinin değil; içerik satın alanların da nitelikli yazıların faydasını anlaması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, oldukça rekabetçi alanlarda bile on yıl önce yazılmış yazıların hala ilk sıralarda durduğunu görünce gerçekten değer katan içeriğin platformlar tarafından da kıymetinin bilindiğini anlayabiliyoruz.
Sizinle ilgili eleştirime gelince siz de çoklu fiil yapılarını kullanırken hatalar yapıyorsunuz sanırım. Mesela:
- revize verilmez; revize edilir.
- kendini vizyon olarak görmez; kendine vizyon edinir.
Gerçekten sizi kırmak gibi bir niyetle yazmıyorum. Hatta direkt mesaj atmayı düşündüm. Ancak yazı yazarak hayatını kazanmaya çalışan insanlara da bir fikir versin diye düşüncelerimi buradan aktarmaya karar verdim.