Çok değerli bilgiler veriyorsunuz kendi adıma teşekkür ederim.
Ürün seçerken özellikle çok popüler ürünler mi, yeni popüler olmaya başlamış ürünler mi yoksa satacağına inandığımız daha niş ürünler mi seçmeliyiz.
Kurduğum siteyi genel bir isimle kurup farklı ürünler de listelemek ve reklam çıktığım ürünün altına bundle olarak eklemek istiyorum bu şekilde reklam maliyeti olmadan farklı ürünler de satabileceğimi düşünüyorum, bu dediğim mantıklı mı yoksa 1 Ürün için 1 Site mi kurmak daha verimli.
Reklam kısmında özellikle Türkiye için vaktinizi fazla almayacak şekilde reklam çıkarken izlediğiniz adımları anlatabilir misiniz.
Shopify'da ücretsiz kullanabileceğimiz ürün değerlendirmesi eklemek için ve değerlendirmenin içeriğini değiştirebildiğimiz uygulama önerir misiniz. Bunun haricinde işimize çok yarayacak sizin sık sık kullandığınız başka önerebileceğiniz uygulamalar var mıdır.
Şuan yeni yeni başlıyorum, araştırma öğrenme deneme aşamasındayım gerçekten bu işten şuan başlayan doğru adımları attığı taktirde kazanç sağlayabilir mi?
Teşekkürler şimdiden.
1-) Öncelikle, inandığınız veya düşündüğünüz ürünler gibi kavramlardan vazgeçmeniz gerekiyor çünkü müşteri siz değilsiniz. Hiç tahmin etmeyeceğiniz ürünleri çok yüksek satış hacimlerinde satabilirsiniz. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve profesyonel değilseniz, başlangıç aşamasında niş mağazalardan uzak durmanızı öneriyorum. Niş kavramında, seçtiğiniz nişte başarılı olana kadar büyük paralar harcamanız gerekiyor. Eğer tek tek ürünlere de para harcayacağım diyorsanız, niş mağazanın olayı burada başlıyor. Bir niş üzerine yoğunlaştıysanız ve mağazanızın başarılı olmasını istiyorsanız, bu nişi tutturanana kadar devam etmelisiniz ki geçmişteki tüm reklam harcamalarının anlamı olsun ve pixelinizi geliştirebilirsiniz. Başlangıç aşamasında, kesinlikle yeni ve popüler olmuş ürünleri tercih etmelisiniz.
2-) Anlattığınız yöntem bir niş örneği oluyor, evet çok mantıklı gibi görünse de kısa vadede çok para harcayacağınızı bilmelisiniz. Bundle yapmak tabii ki mantıklı, ancak niş mağaza yerine birbirine yakın iki ürünü bundle yapabilirsiniz ya da sayı ile bundle yapabilirsiniz.
3-) Türkiye reklam konusunda gerçekten bir cennet, maliyetler aşırı derecede düşük. Genel olarak, öncelikle geniş bir kitleye kreatif testleri yapıyorum, başarılı olan kreatifleri yatayda ölçeklemeye çalışıyorum. Bu sayede hedef kitlemi analiz ediyorum. Yatayda ölçeklendiğini düşündükten sonra, elimde kreatif ve kitle olunca dikey ölçekleme ile para kazanmaya başlıyorum ve büyük reklam harcamaları yapıyorum.
4-) Trustoo.io eklentisini kullanabilirsiniz.
5-) Bu işin üç kritik noktası bulunuyor: ürün, reklam, tedarik. Eğer şanslıysanız ve gerçekten iyi bir araştırma yaparsanız, 10 üründen sadece 1'inin başarılı olması size milyonlar getirecektir. Bu noktada reklamlar devreye giriyor. Reklam değerlerini çok iyi okuyabilmelisiniz; CTR, CPM, ROAS değerleri doğrultusunda hareket etmelisiniz. Tedarik konusunda ise "satarsak tedarik ederiz" düşüncesine kesinlikle kapılmayın. Bu konuda kendi ajansımı kurmadan önce çok kez yanıldım ve bu bana yaklaşık 1 milyon para kaybettirdi. Çin'de bazen bazı ürünlerde gerçekten sorun yaşayabiliyorsunuz; o ürünü hiç bulamayabiliyor ya da ajansınız Türkiye gümrük kurallarını bilmiyorsa gümrükten ürünü geçiremeyebiliyorsunuz. Bu durumda şikayetler alıyorsunuz, harcama itirazları alıyorsunuz, iade vermeniz gerekiyor ve pazarlama maliyetiniz tamamen zarara dönüşüyor.