@Markadoping; 'in kendi sektörü ile ilgili tespitine katılmamak elde değil ama bir tasarımcı olarak bizim taraftakinin mantığını anlatabilirim.. Bizler için mesela lisans satışındaki durum geçerli değil çünkü biz bir ürünü değil hizmeti satıyoruz. Birisi logo tasarımını örneğin 1000 liraya satarken birisi çıkıp 50 liraya verdiğinde yüksek fiyat isteyenin iş yapamaması değil durum bizim sektörde. Çünkü müşteriden işin arka planını bilmesini beklemek mantıklı değil ve gelip x adamın 50 liraya yaptığını sen neden 1000 liraya yapıyorsun diyecektir. Ancak esas sorun bu değil esas sorun sektörel olarak piyanın karizmasının çizilmesi çünkü 50 liralık işi yapanla 1000 liralık işi yapanın aynı kariyere, portfolyoya, yeteneği, hayal gücüne veya deneyime sahip olması çok olası değil. Ayrıca yine bu işten ailesini geçindiren tam zamanlı işi olarak yapan profesyonel dışında bir paket sigara parasına ok olacak arkadaşlar da çıkacaktır. Sonuç olarak olan bu piyasada gerçekten profesyonelce iş yapanlara ve işten kalite bekleyen müşterilere olacaktır.
Ha neden bazı kategorilerde var bazılarında yok ona birşey diyemiyorum..
Selam olsun,
Kesinlikle taban fiyatı destekliyorum ve hak ettiğinizi biliyorum ama sizin bilgi beceriniz ve yetenekleriniz her sektörde işinde iyi olanla olmayan arasında var.
Bende sizin dediğiniz yerdeyim. Grafikte taban fiyat kalkmasın elbette ama diğer sektörlerde neden yok onu anlayamadım.
Sizin yeteneğiniz grafik tasarım üzerine ve meziyetleriniz, kendinizi yetiştirmeniz, geliştirmeniz sizi 50 TL den logo yapmanıza engel buna gerçekten saygı duyuyorum ki kendi işlerimi yaptırırken sizleri tercih ediyorum ama taban fiyat olmayan sektörlerde de kendi sektöründe 20 30 TL ye iş yapmayacak meziyette, yetenekte insanlar var. Benim sorguladığım şey onların neden 20 30 TL fiyatlarla rekabet etmekte olduğu yoksa bu hakkı kazananların haklarının kaybolmasını aklımdan bile geçirmem.
Sevgiler.