Merrhaba
Öncelikle ilk sırada yazdığın set çok keyifli bir set olmuş,
Fujifilm X-H2s yerine Xt5 koy
lenslere de 24 - 85 mm arası 5 lens rokinon koy
üstüne bir de BlackMagic 4K koy
ikinci soruna gelince
Fpv drone kullanmak ciddi zevklidir, ama normal mode ,spor mode vs vs bir sürü mod var.
eğer manuel mod öğrenmek istiyorsan ;
naçizane tavsiyem önce "harcayabileceğin" ve ucuz bir drone al, ve tüm testlerini onun üstünde yap.
+ drone kendi kameraları senin arzuladığın çekim kalitesi için yapılmamıştır.
ben avata 1 versiona sahibim ve üstüne gopro 11 koyarak çekimlerimi yapıyorum.
gayet güzel görüntüler alabiliyorum.
Fujifilm çok keyifli bir cihaz aslında. Fakat otofokus yüzünden ve crop sensörden dolayı tercih etmiyor çoğu insan. Ama son güncellemeler ile Xh2 se otofokus efsane hızlı oldu muhtemelen XT5 tede aynısı olmuştur. Harika cihazlar.
Avata 2 kamerası çok güzel görüntü veriyor ve ultra wide seçeneği var. Ama sosyal medyaya atmak için 4:3 formatında çekince diket video hazırlaması daha rahat oluyor o şekilde çektim çok güzel görüntü veriyor. Hobi için kullandığımdan dolayıda kendi kamerası iyi geldi. O elde tutulan joystick ile kullanması çok güzel ve keyifli ama bazen rüzgarda hafif yan yan gidiyor o zaman toparlamak vs zor geldi. Bugün controller 3 geldi mini 4 proya alıştığım içinde öyle uçurmak daha rahatıma geldi.
Aslında ben çok aksiyon peşinde değilim. Yani amacım yukarıdan aşağı dalış yaparken, flip modu sanırım bir anda geriye dönen onu joystickle kullanabiliyorsam ve taklaları bana yeterli olacaktır. Bunları yapabiliyormuyum M moduna almadan joystick ile bunu merak ediyorum. Yoksa dediğim gibi aslında benim amacım kapalı alanda ve dar yerlerde uçurarak çekim yapıp keyif olmak. Profesyonelleri izliyorum ama sağa, sola, hopluyor zıplıyor derken zaten başı dönüyor insanın izlenmesi zor oluyor. 1-2 çekimi arkadaşıma attım vertigosu varmış izleyememişti