Merhabalar fotoğrafçılığa aşırı meraklıyım tamamen hobi amaçlı olarak.
Elimde,
1 - Fujifilm X-H2s
2 - 56mm f1.2 lens
3 - 35mm F2 lens
4 - 23mm F1.4 lens
5 - 18-55 f2.8 lens
6 - Zhiyun weebill 3s combo
7 - Zhiyun fiveray f100 rgb led
8 - Işık ayağı ve tripod, filtreler vs
Yukarıda saydığım cihazlara sahibim hepsini hobi amaçlı aldım. Arada yazın fotoğraf çekmeyi seven yabancı falan oluyor muhabbet, sohbet kafa dağıtmak için çekim falan yapıyorum

Bu set bile bir sürü para olmuş amacım sadece fotoğraf üzerineydi ve yıllarca böyle devam etti. Fakat trend artık video ve bu alanda birşeyler yapabilmekte olduğunu gördüm. Çünkü en basit telefonlarda bile fotoğraf çekip, edit programları ile muhteşem fotoğraflar oluyor. O yüzden bu seti kenarıya kaldırdım.
Daha sonra;
1 - Dji pocket 3 combo
2 - Dji mini 4 pro combo
3 - Dji avata 2 combo
4 - Filtreler kumandalar vs vs
Video için yukarıdaki setleri aldım yine hobi amaçlı. Aslında elindeki bu setler ile fotoğrafçı dükkanı açıp direk full ekipmanla iş bile kurabilecek setim var. Ama şuanda videoya okadar hevesliyim ki, mini 4 pro ve pocket 3 ile güzel videolar çekiyorum.
Geçende az aksiyon yapayım diyerek dji avata 2 aldım. Filtre aldım shutter speed otomatikte görüntüde bozulmalar yapıyor, ışık patlaması yapıyor diye. Bunun üzerine controller 3 te aldım.
Şimdi bu fpv de manuel mod olayını bir türlü anlayamadım. Youtubede videolar izliyorum ama yeni cihaz olduğundan pek bilgimde yok. Yani fpv drone aşırı zevkli geldi fakat bu moda alınca izlediğim videolara göre bi tuş gaz oluyormuş basmassan düşer diyen var, kimi diyor drone dengesizleşiyor profesyonel kullanmak şart. Gözlükle aynı sanal dünyada oyun oynuyor gibi uçurması aşırı keyifli stres atıyorum canım sıkılınca fakat manuelde tuş kombinasyonu nasıl olacak, nasıl ilerlerim düzgün bilgi bulamadım. Manuel modu tam böyle detaylı ne olduğunu bilen, benim gibi bu işlere meraklı arkadaşlar ile sanalda bile olsa tanışıp bilgi alışverişi yapmak isterim. Baya hevesliyim bu alanlarda o yüzden hobi için aldığım cihazlarıda ekledim varsa meraklı olan dediğim gibi tanışmak isterim