Su hayatından çıkarma. Ben kendimi gün aşırı bir takip ettim de. Su çok az içiyormuşum. Şimdi arabanın bagajında su taşıyorum 1.5 litrelik. Günde 3 litre su içmeye başladım.Bayram sonrası termos alacağım.
Cola gibi gazlı içeceklerden kaç ki ben içmiyorum zaten. Abur cubur yeme. Hiç mi yeme diyeceksin. Bunun ölçüsü yok işte. Ama abur cuburun zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çikolata mesela taş yapma da etkiliymiş.
Doktor bana şunu dedi. Vücut çok güçlüdür. Tek bir sebepten sorun çıkarmaz. Sebepler arttıkça sorun vermeye başlarmış. Benim sorunum sadece su mu. Büyük oranda su. Çünkü kendim zaten aşırı terleyen biriyim. Bildiğin vücudu kurak bırakmışım. Ama çok şükür böbreklerin %100'ü çalışıyor. Ivır zıvır zaten çok yiyen biri değildim. Şimdi iyicene kısacağım. Hastane koridorlarına düşünce insan her şeyden vazgeçiyor hocam onu anladım.
Streste işin başını taşıyor. Son 10 yılım zaten kötü geçti. Yani her şey bir etken. Ama ne biliyoruz. Su içeceksin ve sağlıksız beslenmeyeceksin.
Çok enteresan. Ben aslında şişkinlik ve kabızlık için gittim. Son zamanlarda uzun zamandır sıkıntım vardı. Artık gideyim dedim. Dahiliyeye ne diye gittim ne çıktı. Bu böbrek taşı hem şişkinlik hemde kabızlıkta yaparmış. Yani sorunumuda bulmuş oldum.
eyw hocam teşekkürler cevap için. İnşallah acısız ağrısız atlatırsınız.