FSezgin37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yardım etmeniz için yapabileceğiniz çok şey var. Büyük iyilik hareketleri başlatmak için önce o işin içinden gelmeniz gerekir.

Yardım yapmak sadece duygusal olarak değil, gerektiğinde yok diyebilmektir. Maalesef ülkemizde bir sömürü gibi kullanılabiliyor bu durum.

Öncelikle bir yerde aktif görevler alın. Sonrasında o büyük hareketten nefret etmezseniz o zaman siz de bir şeyleri kendiniz yapabilirsiniz.
Yapılabilecek çok şey var evet bu da onlardan birisi düşüncesindeyim. Bahsettiğim gibi tamamen şeffaf bir kurum yok şuanda, bu sebeple bu fikir ile olması gereken bir şeyin belki de temelini attığımı düşünüyorum. Şeffaf olması fikrini de; duygu ve vicdan sömürüsü yapan bir çok kişi ve kuruluş var. Onlar gibi olmamak temel ilke ve görüş olarak benimseyip ilerletmek düşüncesindeyim. Gerektiğinde yok diyebilme konusuna gelince ise de önceden hata yapmış ve hatasının bedelini ödemeli düşüncesinde olabilirsiniz. Evet insanlar bir takım konularda hata yapıp bedelini ödemeliler. Bunun zorluklarını çekmeli ve görmeliler. Bende kısmen size katılıyorum ama hiç bir hatası olmayan tamamen kendi isteği ve arzusu dışında gerçekleşen konulardan kaynaklı yardıma ihtiyaç duyan insanları da aynı kefeye koyup, yardım etmemek adil bir yaklaşım olmadığı düşünüyorum. Ayrıca hata yapıp ders alan bir çok insanda var ve onlara el uzatmaktan da çekinmemeliyiz diye düşünüyorum. Evet bir yardım kuruluşuna üye olup, kendi gözlemlerim doğrultusunda böyle bir işe kalkışmam belki de daha doğru olacaktı. Belki bir derneğe yada bir yardım kuruluşuna katılıp yorum yapanlarda olacaktır. Şuana kadar sizinle aynı düşünceyi paylaşan arkadaşlar oldu. Yorumunuz ve görüşleriniz çok değerli teşekkür ederim.