Okuyunca birşey olmuyor diyenlere aldırmayın. Üniversite eğitimi önemli lakin üniversitede geçirilen 4 yılda öğrenci kendini neye hazırlıyor işte kilit kısım burası. Mesleki beceri edinmek için mi üniversiteye gidiyor yoksa sadece diplomamı?

Dağın başında maliye kamu yönetimi siyaset bilimi gibi ne işe yaradığı belli olmayan bölümleri okuyanlar tabikide boşa okuyor.(Torpilleri varsa en iyi bölümler olabilir tabi yoksa işsiz.) Hepte bu profildeki insanlara bakanlar yada bu şekilde üni okuyanlar üni boş diye konuşuyor.

9. sınıfta temel matematik dersi veriliyor. Temel matematiği geçemeyen öğrencide bence sınıfta kalmalı. Buradaki eksiğini öğrenerek tamamlamalı ve eğitim hayatına böyle devam etmeli. 9. sınıf matematiğini geçemeyen çocuk 10 11. sınıflarda türevi integrali nasıl çözecek ayrıca? 9. sınıfta olan bir öğrencinin benim saysalım iyi değil demek gibi bi lüxü yok. 10 sınıfta alan seçiliyor önce temel matematiği öğrenmeli ve ona göre sözel alanı tercih etmeli. Hayır üniversite sınavında temel matematiği yapamayan öğrenci hangi dağın başındaki üniversitede ne olduğu belli olmayan bölümü okuyupta fayda elde edecek? Amaç dağın basında dandik bir bölüm okumasıysa liseyide okumasın zanat öğrensin öğrenci için daha faydalı.

Benim komşum iyi bir üniversiteden mezun elektirik elektronik mühendisi. Lakin baba mesleği kaportacılıkta biliyor. Çocuk babasının yanında çalışarak 1 yılda piyasada çalışıp kazanacağını 1 2 ayda kazanıyorum salak mıyım gidip mesleğimi yapıyım diyor?