Ürün test aşamasında reklam stratejiniz gizli değilse öğrenebilir miyim
Örneğin USA için 4 ilgi alanı başı günlük 10 dolar bütçe gibi mi ilerliyorsunuz, ilerleyip ilermemeye nasıl karar veriyorsunuz
Her ülke için farklı stratejilerimiz var ve strateji belirlerken bütçenizi ve zamanınızı dikkate almanız gerekiyor. Özellikle ABD pazarı için yanıt vermem gerekirse, başlangıç aşamasında kreatif testler için toplam 20.000₺ gibi bir bütçe ayırıyoruz. Bu aşamada dönüşüm beklemiyoruz, amacımız video test etmek. Şöyle düşünebilirsiniz: Bazı videolar tıklama getiriyor fakat dönüşüm getirmiyor. Bu konuda biz bir funnel yaklaşımı benimsiyoruz. Eğer video tıklama getiriyorsa, üzerinde değişiklikler yapılarak test işlemi başlatılır. Bu aşamada CPM ve CTR oranlarını belirliyoruz. Daha sonra belirlenen kreatifler doğrultusunda hedef kitle denemeleri yapıyoruz.
Reklam için meta mı tiktok mu Google ads mi önerirsiniz ayrıca bu ajanslarla nasıl iletişim kurabiliriz yada sizinle çalışabilir miyiz bu ara bu işe girmek istiyorum ABD ve tr de şirketim mevcut ilginiz için teşekkür ederim
Test konusunda Google ile çalışamazsınız; bu konuda Meta (Facebook/Instagram) veya TikTok ile çalışmanız gerekiyor. Hangi ülkede test yapmak istediğiniz ise platform tercihinizi etkileyebilir. Örneğin, ABD ve Avrupa pazarında test yapacaksam ağırlığı Facebook tarafına kaydırıyorum, Türkiye'de ise Instagram'a yöneliyorum. Buradaki amaç çok para kazanmak değil, test etmek. Testler sonrası, çok aşırıya kaçmamak şartıyla tüm platformlarda reklamlar yürütüyoruz. Ajans konusunda ise benim firmam gibi bazı ajanslar çok seçici davranıyorlar bu tür ajanslar çok hızlı kargolama sağlıyorlar fakat onlarla çalışmak biraz zor çünkü stok tutan ajanslar oluyor, klasik ajansları alibaba üzerinde bulabilirsiniz. Ayrıca sorularınız bulunuyorsa pm üzerinden bana dilediğiniz soruyu yöneltebilirsiniz.