Yaşınız kaç bilmiyorum ama kalitesiz ve baştan savma bir eğitim sistemini savunmak hiçbir dönemde olacak iş değildir. Eskide kaldı dediğiniz zamanlar eğitim sisteminin gerçekten çalışan ve başarılı öğrenciyi ön plana çıkardığı zamanlardı yani olması gerekenin olduğu zamanlar. Şimdi siz hayıflanıyorsunuz bilmem kaç zayıf ile geçilen zamanlarda da başarılı öğrenciler ve aileleri hayıflanıyordu çünkü açık bir şekilde haksızlık bu. Ayrıca hep zayıfı olup da sonradan iyi üniversitelere girenleri örnek vermişsiniz düşünceniz gerçekten bu ise çok da üzülmeyin kardeşiniz seneye zayıflarını toparlar sınıfını geçer güzel bir yere gelir.
Ben üzülmüyorum, haksızlık karşısında tepkimi dile getiriyorum. Sırf Türkçe dersinden kaldı diye sınıfta bırakmanın savunulacak bir yanı yoktur. Bu kararın da savunulacak bir yanı yoktur çünkü şuanki öğrencilere yapılan bir haksızlıktır. Kendi kardeşim sınıfı geçse bile ben bu konuyu açacaktım, öğrencilerin ve velilerin ezilmesine karşı sessiz kalmam. Haksızlığın olduğu yerde sonuç ne olursa olsun hakkı savunurum, merak etmeyin.