1. Amazonda mağaza açabilmek için şirket açmış olmanız gerekmektedir. Aylık hesap için sizden ücret talep eder.
2. Satış yapmak için çeşitli iş modelleri vardır. Bunlardan bazıları FBA ve Dropshipping'dir. Bu iş modellerini inceleyebilirsiniz.
3. Amazon'u Amerika kıtası'nın Trendyolu gibi düşünebilirsiniz. Ancak diğer ülkelerdede yüksek faaliyet göstermektedir. En büyük tavsiyem kurallarına titizlikle uymanız olacaktır.
Başka merak ettiğiniz soru var ise sorabilirsiniz.
1-Amazonda Magaza Nasıl açılır?
Hangi ülkede Mağaza açmak istiyorsunuz ? Avrupa ise şirket kurmalısınız ve bu şirketi ilgili ülkede kurmanızı tavsiye ederim. Eğer ABD ise başlangıç için şirketsiz de hesap açabiliyorsunuz ama pek sağlıklı olmaz.
2-Amazonda Ürün satışı nasıl yapılır?
Bu çok genel bir soru olmuş, nasıl "limon satarım" gibi bir soru diyebilirim. Kendi ürünlerinizi mi satacaksınız, toptancıdan ürün mü alacaksınız yoksa Dropshipping mi düşünüyorsunuz ? Seçeceğiniz iş modeline göre satış aksiyonları değişiklik gösterecektir.
3-Amazon hakkında genel ve detaylı bilgi istiyorum. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ve minnetlerimi sunarım.
Temel bilgilere youtube ve google'dan ulaşmanızı tavsiye ederim. Çok çok basit düşünürseniz, Amazon mağazanızı açtıktan sonra ürünlerinizi sistemde listeleyeceksiniz. Ardından seçmiş olacağınız gönderim modeli ile ya ürünleri Amazon depolarına kargolayacaksınız ya da sipariş geldikçe ürünlerinizi bulunduğu lokasyondan müşteriye göndereceksiniz (FBA-FBM).
Seçeceğiniz iş modeline göre bir satış planı yapmalısınız örneğin Dropshipping yapacaksanız muhtemelen Amazon to Amazon şeklinde başlayacaksınız. Bu model için listenin risk analizini gerçekleştirip ürünleri buna göre seçmelisiniz.
Arbitrage ürünleri için ayrı Drop için ayrı ve Private Label (Kendi ürünleriniz) için apayrı satış planları yapmalısınız.
Private Label ürünler için satış yapmayı düşünürseniz iletişime geçebilirsiniz..
Dropshopping yapmayı düşünüyorum, satacağım ürün kategorisini ve sektörü de belirledim. Sadece mağaza açma kaldı. Bana yardımcı olacak arkadaş varsa çok teşekkür ederim. Yol gösterecek arkadaşa da