Konu başlığı biraz yanıltıcı olmuş sanırım. Ben hala bir yerlerde "d*landırıldım" falan demenizi bekliyorum. ((:
Dolaylı olarak dolandırıldım zaten. Burda olay MMO/RPG tuzağına tekrardan kendimi kaptırmam. Bu tuzaktan kurtulan benim nesil bunu çok iyi anlayacaktır ki aşağıda bir dostımuz da belirtmiş bak.
amatörce olmuş biraz hocam ben anladım mesela reklam olduğunu, iyi çalışmalar
Hocam oyun benim değil. Referans linki cartı curtu falan da yok. Velev ki benim olsaydı tüm geliştirme aşamalarını burds paylaşırdım zaten. Benzeri bir şekilde Metin2 için yapan var mesela... Ancak varsayalım ş
urda reklam yapacak olsam reklam hizmeti satın alırım. Böyle bir oyunun PR çalışmasını yapacak olsam da gider sosyal medyada yaparım. Tereciye tere satacak durumda olacağım bir platformda öyle işlere girişmem. Haa diyelim ki tüm o reklam deneyimlerimi bir kenara bırakıp yapmaya kalktım ve sizin gibi amatör reklamcıları şaaaak diye gözünden anlayacak kitleyi projeme mi çekmek istiyorum? 100 TL kod çekilişi yaparım üşüşürsünüz başına zaten. Airdrop misali kapiş?
Gözünüzü seveyim insanlsrı yaftalamadan önce bir bakın bu neymiş, forumda neler yapıyormuş, nelet yazıyormuş...
Senin bu dediğini 2011 yıllarında Knight Online ' oyununda yapmıştım. Frmtr' de ve server da tanınan ilk 3 kişiden birisiydim. O günlerde belki bir araba parası yatırmış / kazanmışlığım vardı. Neyse evlendik barklandık ardından 11 sene geçti ( bunca yıl boyunca bir sefer bile oynamadım ) 4 -5 Ay önce Rise Online oyununa başladım . Gene aynı şekilde bir clan kurarak server' ın en sağlam ilk 3 clanından birisini yaptım ve serverın ilk Grade 4 clanını yaptım ( Ortalama maaliyeti 350 - 400 bin tl ) ' dir . Char' ın ederi 200k civarıydı.
Bugün itibariyle charımda ki tüm itemleri sattım ( ortalama 150k civarı ) Clan da aktif olarak duruyor onu da satıyorum ve istediğim para 300k civarı '' Veren var mı , hayır yok '' ( Clan da cebimden para çıkmadı )
Yani bu MMORPG oyunlarından para kazanılır ancak hangi niyetle ve nasıl oynadığınıza bağlı.
Tavsiye eder miyim , KESİNLİKLE HAYIR .
Bu yüzden bulaşmayın gerek yok , ben hiçbir zaman para kazanmak için başlamadım bu tür oyunlara ama sonunda her zaman bir para kazanmışımdır.
Beni belki de en iyi şekilde anlayacak kişilerden birisiniz o halde. Rise Online'ı gördüğümde başlamamak için kendimi zor tuttum. İyi ki elimde hazır sistemim yoktu. Yoksa çoktan sizin gibi o yola baş koymuştum. Kazandırmaya elbette kazandırır. Ancak bizler oyunu oynamak istediğimiz için kazanç olaylarına çokta takılmıyoruz ki zaten kazanç için yapanlar yüzünden oyunların cılkı çıkıyor. Bizim için kazanç+zevk, maliyet+alınan zevki çoğu zaman karşılamıyor.
sell + 17 reb raptor zero offer
Hahaha hocam daha bu sabah mobil versiyonunda horn crossbow +4 ile köpek farmlıyordum. Ne diyosun sen 17 reb raptor falan?