merhaba, çoğunuzun bildiği üzere kırtasiye işletiyorum.
dükkan sahibiyle kira sözleşmesi hariç özel olarak imzaladığımız her yıl sabit %10 zam yapılacaktır diye ıslak imzalı sözleşmemiz var.
kendisiyle zamanla arkadaş olduk. yıllık kiram 35 bin tl . oda şöyle, malumunuz şubat ayında depremde binamız hasar gördü, dükkan sahibininde aynı binada 4 dükkanı 3 dairesi vardı.
daire başına tadilat masrafı çok olduğundan çağırdım kendisini. eşiyle birlikte geldiler.
dedim kardeş bak, deprem oldu, ortalıkta in yok cin yok. iş yok. %10 anlaşmamız olmasına rağmen, ben sana çam sakızı çoban armağanı %25 zam yapayım, bir nebze yardımcı olsun sana. ama seneye zam yapmam, kabul mü ? dedim kabul dedi .
geldik bu yıla,
eşiyle boşandı.
kira zamanı geldi, %100 zam diyor.
kardeş bu yıl zam yoktu hani dedim. öyle bir şey konuşmadık biz diyor. boşandığı eşi dükkana geldi 1-2 gün sonra, böyle böyle konuştuk hatırlıyor musun dedim ? evet abi hatırlıyorum dedi.
şimdi geçen telefonla konuştuk. elini vicdanına koy 35 bine dükkan mı kaldı dedi.
dedim kardeş, bak başta bunu söylesen eyvallah, ama sen inkar ediyorsun dedim. ısrarla öyle birşey olmadı diyor.
gel gelelim, bende zaten zamsız geçirmek istemiyorum ama yan dükkan 120 m2 55 bin kira verdi geçen yıl, benim dükkan taş çatlasın 30m2. 35 bin verdim.
sadece bana yükleniyor gibi geliyor. yan taraftan o kadar alınca benden bu kadar isteyince insan enayimiyim ben diyor.
vel hasıl kelam. aklımda 45 bine çıkarmak var.
siz olsaydınız ne yapardınız ?