Merhabalar dostlar.
Bendeniz oyun oynamayı çok seven birisiyim. Ancak neredeyse 6-7 yıldır oyunlarla bağımı kesmiş durumdayım. Bu süreçte genelde vakit öldürmek, dinlenmek için dizi/film seyrediyorum. Arada sırada oyun oynama isteği falan gelirse YouTube üzerinden içerik üreticilerin hazırlamış olduğu videoları seyrederek bu isteğimi baskılamaya çalışıyorum. Çünkü özellikle MMO/RPG tarafına bir bulaşırsam hayatımı ciddi derecede etkileyebiliyor. Üniversite yıllarında bir arkadaşla sabah WoW oynamaya başlayıp, diğer gün güneş doğarken bıraktığımızı falan bilirim.

Knight Online özellikle Türkiye'deki MMO/RPG tayfanın kesinlikle bildiği bir oyundur. Benim de zamanında bayağı bir oynamışlığım vardır. Tabi sonrasında Metin2 furyasına kendimizi kaptırdık, hikâye uzun. Burdan Metin2_Turkey ve sonrasında Alesta serverına selam olsun. (Chunjo- ReMSu, ROUT, WildSura) Konu dağılmasın Knight Online içimde hep bir uktedir benim. Çünkü oynamaya başladığımda daha çocuk sayılabilecek yaşlardaydım ve oyundan her ne kadar aşırı derecede zevk almış olsam da tam anlamıyla oyunu oynadım diyemem. Neyse geçenlerde yine YouTube üzerinde gezinirken "Knight Unity" diye bir oyun gördüm. Yahu adamlar bildiğin seneler önce benim hayal ettiğim şeyi gerçekleştirmişler. Bu aralar biraz işlerimin yoğunluğu azaldı ve kendime ayırabileceğim bolca vakit var. Bu yüzden tuzağa düştüm ve oyunu indirdim. Oynanış acaip güzel, server ağzına kadar dolu. Farm atıyorsun, pazarını kuruyorsun ve pazar 6 saat aktif kalıyor. Siz bu arada dilerseniz farm atmaya devam edebiliyorsunuz veya direkt oyunu kapatıp çıkabiliyorsunuz. Pazarınız bu süreçte aktif kalıyor. Ardream, Colony Zone aktif. Oyunda birçok güzel etkinlik falan var. Bende kendimi kaptırdım yan karakterler falan açıp ezik farmlar atıyorum. Amacım oyuna para yatırmadan farm atarak, upgrade, pazar yaparak zevkin doruklarına ulaşmak. 🤪Ancak oyun mobil olduğundan kutu toplamak oldukça zor. Bu yüzden 100 TL civarında yatırıp otomatik kutu toplayan peri aldım. PUS fiyatları da çok uygun diyebilirim. Premium dahil bir PUS paketi yapmışlar mesela 600-700 TL civarında verip full PUS item elde edebiliyorsunuz. Ancak benim amacım tamamen bahsettiğim şekilde sadece periyle bir şekilde oyunu oynayabilmek.

Daha öncede belirttiğim gibi özellikle yaz aylarının başlamasıyla birlikte benim bayağı boş vaktim var. Bu boş vakitlerimi değerlendirmek için planlarımı çok daha önceden yapmıştım. Kendimi geliştireceğim bazı alanlar, çok başarılı olabileceğini düşündüğüm ve alt yapılarının zaten hazır olduğu projeler falan var. Tüm planlarım hazır yani. Ancak bunlarla ilgilenmek yerine oyuna takılı kaldım. Neredeyse sabah - akşam oyunu oynuyorum. Telefondan oynadığımdan dolayı günün her saati, her yerden erişebiliyorum. Sürekli takip ediyorum. Farklı cihazlardan da AFK farmı atmak için ekstra olarak iPad almayı planlıyorum falan. Sonra bir durdum dedim ki "Ben NAPIYORUM!". Kendimi bir silkeledim, tüm emeği de hesaplarda bırakarak oyunu komple sildim. Bir daha da bu tarz MMO/RPG furyasına sırf eğlence olsun, vakit öldüreyim diye girmeme kararı aldım. Eğer ilerleyen zamanlarda oyun krizlerim tutarsa, dandikte olsa XBOX 360 tarzı bir oyun konsolu ve aylık abonelik alıp hikâye bazlı oyunlar oynarım. Hem daha zevkli olur hem de bu derece kaptırmıyorum kendimi. Aman diyim sizler de dikkat edin! MMO/RPG dünyasının bahsettiğim şekilde bağımlılık yaratan havası hem maddi hem de manevi olarak sizden çok şey götürür. Aman diyim.