cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görseli aslında sizden çekmediklerinden hiç bir şey yapamıyorsunuz. Bunlar çoğunlukla kimlik avı siteleri ve resimleri Google görsel aramalarından çekiyorlar. Hotlink koruması koyuyorsunuz ve ardından spam sayfaya gittiğinizde çoğunlukla hotlink korumalı görseliniz Google önbellek linki ile hala sitede gösteriliyor.
Bundan daha vahimi hit aldıkları görsellerin sitelerin güvenlik açıklarını araştırmaya başlıyorlar. Arada sunucuyu düşürmeye çalışıyorlar veya sitenizin olmayan sayfalarına binlerce spam bağlantı verip anti SEO saldırıları yapıyorlar.
Öncelikle search consolda, tarandı ama dizine eklenmedi, noindex yüzünden hariç tutuldu, yönlendirmeli sayfa vs... hataları altında saçma sapan bağlantılarla ilgili sorunlar varmı diye kontrol etmeniz daha doğru olur. Varsa bu bağlantılardaki patterni bulup bu sayfalar için 404 döndürmeniz lazım. Search consol'da sorun yoksa daha radara girmemişsinizdir.

Nihayetinde burada asıl sorun google'de. Kimlik avı sitesini, hotlinkle orijinal sitenin önünde sıralamaya koyuyor. Algoritması çöp. Birileri de bundan faydalanmaya çalışıyor.
hocam ben de de aynı sorun var. üstelik dediğiniz gibi search consoleda aynı dediğiniz şekilde yönlendirmeli sayfa bölümünde benimsitem.com/1000 benimsitem.com//1000 gibi urller var. ama nasıl bilmiyorum benim bu sayfalar anasayfaya 301 gidiyor nasıl 404 verdirebilirim? htaccess yapılandırması hatalı tahmin ediyorum ama orayı değiştirmek genellikle sorun çıkarıyor çok iyi bilmediğim için. nasıl düzeltebilirim bunu? /1000 sorunu sonrası yine resimler için hiç bir önlem yok mu acaba en azından azaltma bile olsa?