Şimdiden teşekkürler.
Ürünü nerden buluyorsunuz, Aliexpress'ten mi yoksa başka sitelerden mi?
Diyelim ürün buldunuz ve satışını yapıyorsunuz, sitede ürün var, reklam yapılıyor. Biri sitenizden sipariş verdiğinde hangi ödeme yöntemini kullanıyorsunuz? Kullandığınız ödeme yöntemini şirket olmadan alabiliyor musunuz?
Ödeme yöntemini çözdünüz, sipariş veren kişiye ürünü nasıl gönderiyorsunuz? Aliexpress'ten diyelim ürün sipariş verirken adres, ad soyad vs. bilgiler sipariş veren kişiye mi ait oluyor?
Bu süreçleri anlatma şansınız var mı?
Memnuniyetle anlatırım.
Ürünü birçok kanaldan araştırıyoruz. En zor ve favori yöntemim Facebook reklam kütüphanesi üzerinden ücretsiz olarak araştırma yapmak. Ayrıca WinningHunter, Dropship.io gibi platformları da kullanabilirsiniz. Biz bu platformların tamamını kullanıyoruz.
Ödeme yöntemi olarak, Türkiye'de satış yapıyorsak Paytr, yurtdışında ise Stripe kullanıyoruz. Stripe kullanabilmek için yurtdışında firma kurulması gerekiyor ve bu basit bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Hem yurtiçi hem yurtdışı için şirket kurmanız şart çünkü fatura kesip vergi ödemeniz gerekiyor, şirket olmadan satış yapamazsınız.
Ürün gönderme kısmı ise işin dropshipping modeline dönüştüğü alandır. Aliexpress ile çalışmak bu noktada uygun değil çünkü satış sonrası destek zayıf ve teslimat süresi çok uzun. Bu noktada ajanslar devreye giriyor ve tüm süreci onlar yönetiyor. Size gelen her sipariş ajansa gidiyor ve onlar tüm süreci hallediyorlar. Bu işin ajans kısmında da çalışıyorum, bu konuda da sorularınızı yanıtlayabilirim.
Ürünleri nereden, nasıl en hızlı tedarik ediyorsunuz?
Çıktığınız reklam bütçesini düştüğünüzde ortalama kar oranları nedir?
Ürünleri 1 yıl öncesine kadar ajanslar aracılığı ile temin ediyordum. Bana gelen siparişler ajansın sistemine düşüyordu ve onlar her türlü ürünün gönderimini sağlıyorlardı. Ancak son 1 yıldır bu işi kendim yapıyorum ve şu anda Çin'de bir ajansım bulunuyor. Kendi ajansımı kurduğumdan bu yana müşteriye ortalama 8 günde teslim ediyorum.
Reklam bütçesini düştüğümüzde ortalama kar oranları ürünlere göre değişiklik gösteriyor. Genel olarak, kar oranlarımız %30 ile %70 arasında değişiyor.