Hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin. Benimde ilk aracım favoritti hocam 3 seneden fazla bindim yurtdışına çıkmam icap etti 1 yıl kadar yattı baktım çürüyecek istemeye istemeye sattım türkiyeye dönünce sattığım adamın yanına gidip hasret gideresim var o derece severdim güzel araba seri araba birkaç tavsiye vermesk isterim hocam.
Öncelikle conta kronik değil sadece hassas sıkıştırmadan kullanmak lazım.
Eski araba diye her ustaya götürmeyin basit sistemli diye önemsemiyorlar anlamıyorlar dilinden her şehirde vardır sadece eski skoda araçlara bakan usta araştırın ona götürün gerçekten çok fazla uğraşırdım 3 yıl içinde 2 kere conta yaktı aldığımda da yeni değişmişti ilk değişen hiç işe bilmeden değişmiş aldıktan 3 4 ay sonra conta yaktı 2 ci yakmasında ise 3 günlüğüne emanet ver iştim ozaman yandı emanet vermekten kaçının.
Faz olayı ise eğer bulabilirseniz davlumbazlı fan takın hem şık duruyor hem daha sessiz bu model skodaların pikap cinslerinde kullanıyorlar eski skoda çıkmacılarda bulunabilir tofaş fanıda iyi ama tofaş fanı daha sesli çalışıyor. Çift fan taktıran var onlarda çok ses yapar.
Teker bilyaları sık sık kontrol edin gerçekten bazen sık buzuluyor bilyadan ses geliyorsa kesin değişin az daha gideyim demeyin.
Düz yolda 110 120 de titreme yapıyorsa yürüyen aksamda sıkıntı vardır kontrol ettirin. Motoru yıkatırsanız elktironik bir beyin var ufacık onu kesinlikle korumaya alın kolay bozulur.
Ben ayda bir yıkatırdım.
Facebook grupları var oralarda istediğiniz çoğu şeyi bulabilirsiniz.
Maddii durumunuz iyi değilse keyfi işlemlerden kaçının gerçekten yaptıkça yapası geliyor insanın.
Kısacası sevdiğim Bi arabaydı hocam Allah kaza bela vermesin inşallah.