SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes o kadar şanslı değil, tek kurşunu olan yüksek çoğunluk bi ülkede yaşıyoruz. Battım ders çıkarıyım değil battım nerden atlayım oluyor yüksek çoğunluk. Bu ülkede bitcoinde 10 bin TL kaybedince sokakta karpuza kafa atıyorlar

Top seviye Udemy örneğinden giderseniz toz pembe bi dünyada unicorn olursunuz. Udemy çok faraza bi örneğin dışında çok extremde 1 örnek. Pandemi sürecinin belki en büyük kazananlarından. Zaman, dünya bile kendisine göre şekillendi şans eseri. Aynı getir tarafında da vardı fakat maalesef pandemi bittikten sonra dezavantaja döndü koşullar getir için.

Buradaki çoğu kişi okumayıp çiğ köfteci olacak bilmem anlatabiliyor muyum. R10’da hadi silikon vadisine gidip projemi yapayım diyecek kapasite, maddi güç, vizyon, projeye sahip kaç adam var? Türkiye’de kaç adam var?

Verdiğiniz örneği başaran Eren Bali’de bi üniversite mezunu, ODTÜ Olimpiyatlarda altın madalya kovalayan adamı örnek gösterip okumanın anlamı yok diyorsan sende maalesef biraz mantık hatası var demektir. Bu başarının ana temel taşları da okumayıp çalışmak değil aksine okumak. Onu bu yola getiren sebeplerden biri okulda arkadaşlarının eksiklerini farkedip üretmeye çalışması. Eren Bali oto sanayide çırak olsaydı siz Udemy örneği verebiliyor olur muydunuz ?

Biraz gerçekçi olalım
Ben o örneği verirken sadece udemyi referans almadımki başka bi yoldan bakalım o zaman karşıdan karşıya geçiyorsunuz araba çarpabilir veya çarpmayabilir yok ben adım atmıcam mı diyorsunuz.

batarsama gelicek olursak bitcoine örnek veriyosunuz hocam ben ondan mı bahsediyorum bir sektöre ilgin var zamanla bilgi de ediniyorsun eğer ufak bi potansiyel varsa bile değerlendirmekten zarar olmaz diyorum.
başlangıçta bütün varını yoğunu koy mu diyorum ben hiçbirzaman öyle birşey yapmadım tavsiye de etmem hiçbiryerde.
gelirin belli bir kısmı yatırım için saklanır bu sektörden veya yapacağın şeye göre de değişir mesela benim smm açmam gibi oldukça düşük bir bütçe ve açıkçası öylesine dostlarım için açtığım birşeydi ama yatırımın düşüğü yükseği olmaz şuan 460 müşteri bunun %60ı tr dışındaysa bu benim atılımım ile oldu.

daha uç bir örnek vericek olursak ben lise bitirir bitirmez gidip hayalimdeki sektörde açıyorsam ve çoğu üniversite mezunundan başvuru, firmalardan da telefon alıyorsam bu benim atılımım sayesindedir. Riskleri görüp risk analizi yapmak potansiyeli değenlendirmek gerekir.

ve bu arada ben okunursa atılım yapamaz demiyorum udemy örneğini üniversite okunmasın girişimci olunsun diyemi verdim yoksa sizin bahsettiğiniz batma konusu içinmi verdim.

Özetlemem gerekirse birçok farklı durum var nerde okuduğun okurken hangi projelere katıldığın ne kadar istekli ve öğrenmeye açık olduğun.

kimine göre üniversite zaman kaybı kimine göre bir fırsat bu konuyu açma sebebimde zaten fikirleri almak. Kendi görüşüm ise iyi bir üniversite, iyi bir bölüm, iyi bir network olmazsa ne kadar okunursa okunsun emeğin karşılığı alınamıyor.

Yurtdışına giden doktorlarımıza bakarsanız da anlayabilirsiniz.