SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üniversiteyi okumak ayrı, okumamak ayrı dert. Fakat okumayanın derdinin ilerde daha büyük olacağını düşünüyorum. Yukarda söylenen mahalle bakkalı gibi her yerde var cümlesi ilerde bi bakkala girip diploma alamadın mı olacak. Bugün baktığında işe girebiliyorsam nikelajlı bi şirkette ilk baktıkları şey üniversitem, daha sonra bitirme projem, sonra tecrübeler. 2 devlet 1 vakıf mezunuyum. Her insanın bence o ortama girip kendi ayağının üstünde durmayı, insan ilişkileriyle alakalı tecrübeyi edinmesi gerektiğini düşünüyorum. Üniversite sadece size eğitim, mesleki eğitim vermez bunların dışında çok fazla katkısı oluyor hayatınızda. Üniversiteye gitmiş biri ile gitmemiş birinin fikirlerini duyduğumda %90 oranla anlayabiliyor/hissedebiliyorum o eksikliği. Ortamınız bile şekilleniyor çünkü aradığınız ortam, bakış açınız farklılaşıyor. Lise ile üniversite arasında ki seçimlerimde dağlar kadar fark var benim.

Okumadın çalışmaya başladın diyelim %70 ihtimalle ezilen kesimde olacaksın, okumuş patronun olursa ki olmayacak çünkü olumamış adamı eliyor okuyan patron, alt kademe işlere alacak, kendi dükkanını kurdun diyelim batarsan çıkış yolun ne ? Hiç.

Konuşmaya gelince diplomanın ne kadar içi boşaltılmaya, kağıt parçası imajı çizilmeye çalışılsa da sadece sağladığı özgüven bile yeter, iş buldurmasa da farketmez.
Güven veren üniversiteler yok demiyoruz ama belli üniversiteler hariç güven veren yok. Bunu yurt dışında net anlayabilirsiniz diplomanızın güvenirliğini, fikir bakımından katkısı oluyo evet seminerlerin bunda büyük payı var.

batma konusuna ben öyle bakmıyorum deneme yanılma gibi düşünüyorum yaptın batmadı sorun yok diğer durumda battı tamam sorun yok nerde ne yanlış yapıldı bakılır başka birşekilde denenir.

bunun en büyük örneği udemy türkiyede tutmadı diye adamlar pes mi etti hayır yurt dışında tekrar denediler sonuç ortada.