denden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dikkat ettiyseniz sözüm meclisten dışarı dedim. Sizi tanımıyorum. Elbette kendinizi geliştirdiğiniz çok açık. Soruyor ve düşünüyorsunuz. Bu çok değerli bir adım. Arkadaşınız ise size yukarı çekmeye çalışmış. Çok doğru bir durum. Ancak vaktiyle bizim ilk 1000'e giren bir arkadaşımız oldu. Tespitlerimiz çok açık ve çok net.
Başarı insanı acayip değiştiriyor. Çünkü, çevresi bir anda değişiyor. Dediğim gibi, bırakın işe almayı, muhabbet bile etmediklerine çok şahit oldum. Çünkü, ortalama seviye, ortamın seviyesine göre değişiyor. Adamlar cehaletten uzak durarak yükselmişler. Bilkent elektrik elektronikte tanıdığım vardı. arkadaşları ankara fenliydi. çocukta zehir gibi kafa vardı. oraya gidince ben bir gerizekalıyım galiba diye düşünmeye başlamıştı. Dediğim gibi ortam çok önemli. Hiç kimse her ortamda zeki olamaz. Ancak zeki insanlar, ahmaklarla muhabbet bile etmezler. Ben buna çok ama çok şahit oldum. Çünkü, tartışma kalitesi bile değişiyor. Değer verdiklerin değişiyor. Kısacası bu çok net. Ancak size asla kötü demiyorum. Çünkü, siz sorup soruşturuyorsunuz. İleriye gitmeye çalışıyorsunuz. Muhtemelen ileri gideceksiniz. Sonra aynı kanıya varacaksınız. Seviyenizi yükseltmek istiyorsanız sizden daha iyilerle takılın.
Çevre bizi belirler zaten haklısınız bizi aşağı çekicek ortamlarda bulunmak hatadır. Konu zaten üniversiteye gidip gitmemek değil bu işleyiş, üniversite okuyup bitiren çoğu kişi iş arıyor bulamayanlar oluyor. Öte yandan belirli bir işte deneyim kazananlar kolayca iş buluyor. İnsanın aklında ben boşa okumuşum fikri doğuyor buna değinmek istedim.