L4ncelotcoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dünya genelinde olan birşey risk alanların okuyanlardan iyi bir hayat sürmesi. Ama bu türkiyede belirgin bir şekilde artmış gibi görünüyor.
Bunu bugün maillerimi kontrol ederken net bi şekilde anladım. Sen yksde derece yap 4-5yıl oku ama senden az sıralamada veya hiç üniversiteye gitmemiş birinin şirketinde maaşla çalış….
Maili okuduğumdan beri aklımda sadece elon musk’ın şu söz var;
“Harvard’a gitmedim ama benim için çalışanlar gitti”

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Hocam önemli olan üniversite okumak yada okumamak değil 4-5 senelik süre zarfını nasıl değerlendirdiğinizdir. 4-5 senelik süre zarfında bir üniversite öğrencisi olarak, üniversite okumamış ancak kendi işletmesini kurmaya karar vermiş bir insan kadar çok çalışırsanız ondan çok daha fazla başarıyı çok daha kısa sürede elde edebilirsiniz. Özellikle 4 yıllık bölümlerde eğitim programı oldukça seyrek malesef, günün neredeyse yarısı boşa gidiyor ve araya serpiştirilmiş 2-3 ders olduğu için kimse bunun farkına varmıyor oysa üniversite okumayan kişi için belirli bir mesai saati var ve o saatler arasında neredeyse aralıksız çalışmak durumunda. Aradaki başarı farkının bundan kaynaklandığını düşünüyorum şahsen ben. Burada üniversite okumayan işletme sahibinin bir amacı var o da para kazanmak, üniversite okuyan öğrencilerin ise neredeyse %75-80i amaçsız bir şekilde 4 sene sorumluluktan ve hayatın gerçeklerinden kaçmak için okuyorlar. Söz r10'dan dışarı daha sonra bizler amaçsız bir şekilde üniversite okumuş ya da ufacık vizyonuyla eline 3-5 kuruş para geçmiş insanlardan ya üniversite de okunmazmış gibi sözler işitiyoruz. Oysa ki hakkını vererek okuyan insanlar araştırıldığında sahip oldukları vizyon, ileri görüşlülük ve bağlantıları ile neler yapabildiklerini görmek çok zor değil.