o kadar değerliyse verme kardeşim evini kiraya. Kanun neyse uymak zorundasın işine geldi mi devlet haklı gelmedi mi haksız
Bu yanlış bir düşünce
Yapıcı olmanız gerekiyor.
Devlet ekonomik kalkınma adına yarın bankada parası olan herkesin banka hesabındaki paranın yarısını alıyoruz ,5 sene sonra geri aynı rakamı iade edeceğiz dese. Kanun bu kardeşim diyecek misin ?
Devlet halkın içinde düzeni , adaleti sağlamakla sorumlu. Yapılan kanun , bir defa adil değil. Devletin bunu yapması adaletli olduğu anlamına gelmiyor. Enflasyonun %150 olduğu yerde %25 zam demek , enflasyon yükünün bir kısmını ev sahiplerinin üstüne yıkmak demektir.
O ev sahibi kiraya vermesin , diğeri vermesin , iyi hoşta kiraya kim verecek o zaman ? Kiracı nasıl ev bulacak. Ev sahiplerini yıldırıp sonrada evin değerliyse verme kiraya diyerek bu işi daha kötü hale sokarsın. Bu tarz durumda çoğunluk evini kiraya ya vermez verende her türlü belge imzalatır kendini garantiye alır üstüne kirayı risk aldığı için daha çok artırır.
Kendimden örnek vereyim , Benim 1 kiracımdan ağzım yandı , bir sonrakinde daha seçici dikkatli oldum ondada iyi kötü sorun yaşadım artık gelen kiracıda tahliye tahütnamesi imzalatıp , kirayıda normalin üstüne fiyata vereceğim. Bu iş böyledir.