Ev kiralamada standart yasalara güvenme dönemi bitti ne yazık ki.
Bundan sonra bir çok ev sahibi, kiracisini döviz bazında senetle borçlandırmadan. Tahliye taahütnamesi imzalatmadan birde süreli kiracı sözleşmesi imzalatmadan evine sokmaz.

Bir çok kiracı ekonomik gücü olsun veya olmasın ev sahiplerinin hakkına girdi. 2+2 yi toplarken 4 ettiğini bildiğimiz gibi ülkedeki enflasyonda %25 değil. %70 bile değil. %200lerde yaşandı ve hala devam ediyor. Bunu herkes bile bile %25 kira zammında direten ahlaksız kiracılar mevcut. Eskiden esnaf bakardı adamın alım gücü yok gariban. Şu kadar versen olur derdi adam olmaz abi sana yük oluruz rahat edemeyiz derdi insanımız. Hakikaten birinin malının üstüne yıkılarak mal sahibini lanet ettirerek yaşadığınız hayattan hayır mı bekliyorsunuz? Adam allah belanızı versin çoluk çocuğunuzdan çıksın diyor birinin hakkına girdiğinizde. Bu kadar mı hakka girmekten korkmazsınız?

Benim kiracım kiraların 17 20 bin olduğu bir mevkide 4 bin tl ye oturmaktaydı. Zam konusuna gelince gelmiş 7,500 binden fazla vermem veremem diyor. Diyorumki sen beni anla 7,500 bin olur mu? Anlıyorum ama napıyım 1 maaş yaşamaya çalışıyorum diyor. İçine sinmiyorsa 3 ay içinde çıkarım hayatta kimseye yük olmadım bundan sonrada olmam diyor. Ne diyim bu adama çıkmı diyim? Aradaki 10 bin lira bana her ay - olarak giriyor ama kal bakalım 1 yıl daha seneye durumları toparlarsan tekrar konuşalım dedim. Devletin mahvettiği çalışan kesimin acısı ev sahibinden çıkıyor resmen. Yılda 2 kira devlete gelir vergisi olarak öde 1 kirayıda belediyeye emlak vergisi olarak öde. Binada tadilat olacak bişe çıkarsa birde ona para öde. Ne anladık ya kiraya verip elimize biraz para geçsinden birilerini himayemize alıp besliyoruz resmen.