gördüğüm kadarı ile şu amaçları var.
*) Bot hesap olarak kullanılıyor bu gmail adresleri ile fake instagram, facebook, twitter adresleri falan açıp beğeni takip satıyorlar bu hesaplar üzerinden.
1000 tane instagram hesabı açıyorlar örneğin 1000 gmail hesabı ile bu adreslerden milleti takip edip 1000 takipçi 15tl diyorlar. 100 kişiye satsa 1500tl para kazanmış oluyor. x3 platform = 4,500 TL kazanç sağlıyor.
*) Bu hesaplar ile premium üyelik satılan yerlerden hesap alıyorlar deneme hesabı 7 günlük, 15 günlük, 1000 kredilik vb. (chatgpt, suno.ai vb.)
Bu hesapları satıyorlar örneğin chatgpt hesabı vb. veya bunları kendi sistemlerine tanıtıp kredi bitince 1 sonraki hesaba geçiyorlar yani hizmet satılmış oluyor.
Ben almıyorumda açmıyorumda, zaten ticaretde yapmıyorum.
Ama lazım oluyor örneğin birşeyin deneme süresi bitiyor +7 gün falan kullanmak istiyorum yeni hesap lazım oluyor.
Google kendi domainlerin üzerinden hesap açmana izin veriyor.
Ben işin açıkcası bunlarla uğraşmaktansa mail catch yöntemi kullanıyorum zaten 1 tane dandik bir domain var onun üzerinden sınırsız gmail açıyorum mail hesabım falanda yok. 1 domain ve mail catch var bu şekilde hesap ihtiyacım oldukça kullanıyorum.
kendi domain üzerinden gmail accountu açarsan gmail telefon falan sormuyor.
bu şekilde bilgilendirme yasaksa moderatörler bildirsin sileyim. Birisi yasak demiş ama zannetmiyorum yasak olduğunu kurallara göz attım yazmıyor birşey.
Peki hocam domain Gmail bağlanınca mail uzantısı
ornek@gmail.com mu yoksa
ornek@domain.com mu oluyor. Benim üyelik açtığım site kişisel domainli mail uzantılarında 5ten sonra domaini banlıyor.