Dövmek, sövmek dışında hiçbir şey yapamazsınız 20 yıldır sokaktaki baş sorunumuz çocuklar. Anlayışla karşılayacak durumu geçtiler. Aynamı kırdılar bağırıp, kızdım hiçbir kötü söz söylemeden ordan babası atladı kırdıysa ne olmuş çocuk bu, o ayna 7.500 TL diyince olsun dedi. Arabamı çizdiler olsun çocuk bu dediler. Bizde çocuk olduk ama eşkiya olmadık çok şükür, çocukları severim ama sadece söz dinleyenleri. Kamera kaydı vs hiçbir şey birşey ifade etmez. Ayrıca çocuklar sokakta oynarken polisi, zabıtayı vs arayın gelmiyorlar.
Son yılların en tehlikeli cümlesi, "olsun çocuk bu". Çocuğu her türlü saygısızlığı yapabilir, küfredebilir, bir şeyler çalabilir, vandallık yapabilir, motosikleti - arabayı kaçırıp insanları öldürmeye teşebbüs edebilir ama o sihirli cümle bunların hepsini yok ediyor. Olsun çocuk bu.
Çocuğu okulda zorbalık yapıyor, ailesini çağırıyorsun, olsun çocuk o diyor. Kendi oğluna kızına aynı zorbalık yapılsa okulu basıp çocuğa saldırır ama kendi çocuğu yaptığı için sihirli sandığı o cümleyi söylüyor.
Bu cümleyle kendini kurtaran ebeveynler, çocuk büyüdüğünde, çocuğum beni balkona kitledi, çocuğum böyle sorumsuz oldu, çocuğum bilmemne mi çaldı, beni huzur evine attı diye ilerleyen zamanlarda söylenmeye başlıyor ki sonuna kadar başlarına geleni hakkediyorlar.