14 Yıllık Kurulu Bir Şirketi Kapatıp 2 Sene Sonra Yeniden Sıfırdan Şirket Açmak kadar mantıksız bir hareket olamaz düşüncesindeyim.
Kapanış Masrafları + 2 Yıl Sonra Yeniden Açılış Masraflarını Düşündüğünüz de zaten 2 yıl boyunca pasif durumda olan şirketin muhasebe giderleri defter parası kapanış parasını da hesaba katacak olsanız bile aynı masrafları yapacaksınız.
hadi kapatıyorum desen dünyanın parası çıkıyor hadi açıyım desen dünyanın parası çıkıyor .
Tekrardan 2 yıl sonra şirket açacaksan bunda kesin isen kesinlikle şirketi kapatma.
Bilemezsin ileride bankalarla çalışmak zorunda kalırsın kredi ihtiyacın olur bunlarda bile 14 yıllık bir şirket olman avantaj konumuna getirir
Benim şahsi düşüncem budur hocam
hmmm kapanışın uzunluğu ve kapanış masrafları ile uğraşmak oldukça yorucu olabilir dediğiniz gibi
2 yıl sonra şirket kuracağım ya da babamın üzerinden direkt devralacağım onunda yine şirket açmak kadar masraflı olduğu söyleniyordu
tüm ticari işlemleri babam kolaylık olması adına şahıs şirketi üzerinden döndürdüğü için pek bir giriş çıkış yok ama 14 yıllık bir şirket olmak kağıt üstünde defter boş olsa da faydalıysa dediğiniz gibi haklısnız
ben genel olarak genç girişimci olmanın çeşitli şeylerde yeni şirket kurmanın mı daha avanatjlı, yoksa şirketi devraldığımda da aynı ya da yeteri kadar haklardan yararlanabilir miyim sorusunun cevabında kararsız kaldım
teşekkürler cevap için