Oyunlarda yaşanan hataların çözümlerine, rehberlere yer verdiğim İngilizce oyun blogum Google gözünde tamamen bitmiş durumda.
Bütün içerikleri özenerek oluşturdum. 2 yıl boyunca her şey iyiydi fakat 2023'ün sonlarına doğru düşmeye başladı. Mart 2024'de ise tamamen işi bitti ve Google'dan hiç ziyaretçi gelmiyor artık. Sadece Bing, reddit ve Steam üzerinden geliyor.
Google Search Console'da Güvenlik ve Manuel İşlemler kısmında hiçbir uyarı yok. Zaten olamaz da. Hiçbir yanlışım yok. Seo konusunda çok başarılı olduğumu söyleyemem ama yeterli seviyedeydi ki zaten o kadar yıl sorunsuz idare ettim blogu.
Kullanıcılar için faydalı içerikler paylaşıyordum. Reddit, Steam forumu ve diğer bloglarlarda insanlar paylaşıyordu. Bir tane bile organik olmayan backlink yoktu. Sadece ben değil rakiplerim de aynı durumda, arama sonuçlarında 1-2 tane büyük oyun-teknoloji blogları dışında hiçbiri çıkmıyor. Çoğu youtube videoları.
Bu bize yapılan büyük bir haksızlık. Yapacak bir şeyimiz de yok gibi. Elimden başka bir iş de gelmiyor, nasıl geçineceğim onu düşünüyorum artık.